Laaaang dag på jobb

Denne dagen ble ikke akkurat som forventet.

Var på jobb ti på åtte og var klar til å kaste meg over arbeidslistene våre. Så at jeg hadde fått mail fra et par kollegaer og gikk løs på den første, men da jeg forsøkte å logge meg inn på systemene våre ble det bråstopp. Filler`n! utbrøt jeg høyt, og fikk svar fra en annen kollega som lurte på hva det var. Jeg fortalte at datasystemet ikke virket, og da fikk jeg et tørt svar tilbake med spørsmål om jeg ikke hadde lest mailen fra han. Det hadde jeg jo ikke, men det inneholdt selvfølgelig informasjon om nettopp det at systemene våre var nede fordi Evry hadde en alvorlig feil hos seg.https://www.evry.com/globalassets/evolution/evry-infrastructure.jpg?w=1200&h=400&mode=crop&scale=both&404=404.jpg

Evry leverer tjenester til de fleste (alle?) norske banker, og når de sliter så er det mange andre som sliter også.

Hele dagen i dag har vi forsøkt å komme oss inn på systemene våre, men uten å lykkes. Da vi kom til lunsj bestemte jeg meg derfor for å ta meg en gåtur i stede for å spise lunsj. Hadde med meg mat, og siden vi uansett ikke fikk arbeidet kunne jeg trygt planlegge å spise lunsj ved pc`etterpå. Fikk meg en fin halvtimes tur og skrittelleren viste ca 3.100 skritt i pluss. Det gir god samvittighet.

I ett-tiden var det mange på jobben min som begynte å bli veldig utålmodige, så vi tok oss en felles spasertur rundt på huset også. Begynte i 2. etg ved plassen min, gikk ned i kjelleren, opp på andre siden av bygget og opp i 3. etg, og til slutt ned til 2. etg og utgangspunktet.  Det ga 250 skritt ekstra og mange smil og en god latter 😀

Innen klokka var tre var det fleste på huset gått og det var bare en håndfull av oss som satt igjen. Det er utrolig kjedelig når slikt skjer, men eneste trøsten er at det ikke bare rammet SpareBank 1. Også flere andre banker ble lammet. Felles skjebne er gjerne dårlig trøst, men det hjelper litt allikevel.

Rett før jeg dro hjem så jeg på nett at feilen skal være rettet, men det kommer til å ta tid før alle systemer er oppe og går igjen. En ting er bankenes egne interne systemer rammes, men også nettbank og minibanker er rammet. Håper alt er på plass igjen i morgen.

Nå er det husvask og fredagstaco på menyen for meg, og det skal bli deilig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *