Storbytur

Så var høstferien i gang også for meg. Ungene kom hjem fra Svelvik i går og i dag var det min tur til å gi de litt ferieopplevelser. Har derfor tatt meg fri fra jobb i dag og onsdag.

Klokka elleve i dag gikk vi på toget til Oslo og skal være turister i eget land. Selv om jeg ikke bor så veldig langt fra hovedstaden så er det faktisk ikke så ofte jeg er her. Når jeg en sjelden gang er her så er det gjerne fordi det er noe spesielt skal ordnes/gjøres, så det å bare være her for å tusle rungt og gjøre lite fornuftig har vel knapt skjedd før.

Vel, nok om bondetuppa på tur.
Jeg var spent på hotellet vårt, for selv om det har fått god omtale på nett så ligger det tross alt på Oslo S, eller Østbanehallen for å være helt korrekt. Vi tuslet gjennom gangene og heeeelt i enden fant vi rommet vårt. Jeg hadde bestilt rom med ekstra seng, og selv om jeg gikk for Superior i stede for standard så er det jo ikke godt å vite om de ekstra m2 er nok til at det blir god plass når man skal ha inn en ekstra seng. Men det slapp jeg heldigvis å lure på så veldig lenge, for da vi åpnet døren var det en positiv opplevelse som ventet. Det var kjempeplass!

Ungene fant seg kjapt til rette, og det kommer ikke til å bli trangt om plassen på badet heller.

Utsikten fra vinduet skal jeg heller ikke klage på. Operahus og oslofjorden er ikke feil 🙂

Klokka nærmet seg etter hvert lunsj og vi fant veien til TGI Fridays. Milkshaken kom kjapt, men jeg må innrømme at jeg begynte å miste lysten på å spise der etter å ha ventet nesten en time på maten. Da vi etterlyste den kom den etter 5 minutter, men …..

Mmmmm……

Tilbake til turistgreia. Det ble obligatorisk tur opp til slottet og tilhørende bilde 😉

Mens vi ventet på at det skulle bli kinotid (Kingsmen 2) “gjorde” vi Operaen på ordentlig. Jeg har faktisk bare sett den på avstand, så det var ganske fasinerende å gå på den. Har forståelse for at det ble valgt hvit marmor i stede for den norske, for effekten er flott.

Med motlyset på toppen ble lyseffekten virkningsfull.

Goingene mine. Fy fela så flotte de er! Utrolig fine med hverandre og herlige å være på tur med. 

Lot meg fasinere av disse grønne trikkeskinnene. En grønn smaragd midt i all betongen.

17.20 gikk vi inn i kinomørket, og da vi gikk ut igjen var mørket kommet utenfor også.

Da vi gikk fra kinoen spurte jeg ungene hva de ønsket å spise til middag. Klokka var åtte og hvis vi skulle finne et sted å spise var det på tide å bli enige nå. Selv var jeg fortsatt mett etter lunsjen, og det var ungene også. Jeg rakk ikke en gang å si det høyt, for ungene sa det faktisk før meg.
Det går nok ikke i kategorien “ikke middag”, men vi ble enige om å bestille pizza og ta med på rommet. Med alle byens muligheter var faktisk ønsket pizza og film på hotellrommet 😀

Nå sitter vi og gjør akkurat det vi gjør hjemme på en helgekveld. Glaner på tv-kassa og koser oss.

Dagens bonus er skrittelleren min. Normalt er jeg fornøyd med 6.000 skritt om dagen og det anbefalte er 10.000. Dagens sum ble godt over 16.000 😀