Utedag

I går ble det ordnet både det ene og det andre, og jeg var ordentlig fornøyd med egen innsats.

Begynte i drivhuset og fikk tømt baljene til slangeagurken. Det ble et fult trillebårlass, og så var det borte.

I pallekarmene var det bare å innse at det ikke kommer noe gresskar.  N minnet meg på at vi hadde sådd egne frø fra fjorårets planter, og det var ikke spesielt vellykket. Ikke ei eneste plante har kommet opp, men squashen og maisen har hatt god plass 😉 Det har kommet noen squash, men jeg er skeptisk til maisen. Alt for små og neppe noe å høste, men morsomt å ha prøvd!

N gikk løs på rosebusken mens jeg gjorde meg ferdig i drivhuset og spylte bøtter og kar.

Ampelen som så død ut da vi kom fra sommerferie har tydeligvis klart seg allikevel. Eller…. Klart seg og klart seg… Det er i alle fall liv i den, men spesielt vakker er den jo ikke. Men N insisterte på at vi måtte stelle pent med den og la den får en sjanse, så da får den det.

Om helheten er litt stusselig så er blomstene vakre 😉

Drivhuet ble ryddig og fint på ene siden og jeg satte inn solsengene, for den sesongen er helt klart over for i år. Tomatene som det ikke har blitt noe orden på i år har fått en siste sjanse takket være frøkna mi. De er nå satt inn i drivhuset og er bundet opp i et siste forsøk på å se om vi kan få en moden tomat eller to 😀

Da jeg var ferdig i drivhuset og på forsiden av huset gikk jeg løs på vedbingen. All veden lå mot bakdøren og måtte flyttes frem til døren på hagesiden slik at vi henter ut den tørreste veden først i vinter. Jeg satte plankene for døren og begynte å flytte på all veden.

Det ligger igjen en del bøss og det var ganske mye støv i veden, så det har jeg nå gjort et forsøk på å skille fra resten av veden. Det er dette ved-støvet som gjør at lungene mine tetter seg og gir meg pusteproblemer, så det hadde vært deilig å slippe litt lettere unna til vinteren.
Nå er i alle fall mesteparten av dette samlet i en egen haug, så får vi bruke dette til oppfyring hvis vi har noe annet som skal brennes opp i hagen i høst. Hvis ikke blir de et eget bål, for jeg tar det ikke med meg inn i en ny vintersesong.

Siste post på arbeidsprogrammet til N var å plante potterosen hun fikk i våres. Den har stått i potten sin i hele sommer og har vokst seg ganske stor. Håper derfor at den skal overleve vinteren og bli enda større og flottere neste sommer. Verdt et forsøk i alle fall 🙂

Siste post på mitt program for gårsdagen var å pynte litt på forsiden av huset nå som mesteparten av det som var der er borte. Erica er ekte høstpynt 😀