Blåmandag

Ja, jeg vet at det har gått et par dager siden valget, men det føles fortsatt som blåmandag. Blåmandag i dobbel forstand. Både fordi de blå vant, og fordi jeg føler meg litt blue over resultatet.

Det er ikke meningen å fornærme de som stemte blått. Gratulerer til dere! Men det er vel neppe noen overraskelse at jeg ikke gjorde det. Håpet på et regjeringsskifte, men den gang ei.

Jeg er bekymret for hva resultatet av valget kan føre med seg på mange områder, men mest av alt er jeg redd for at vi beveger oss mot et kaldere samfunn og mer egoisme. Landet vårt ble bygget på grunntanken om at alle skulle bidra og alle skulle nyte godt av det. Vi har så mange goder som vi alle nyter godt av, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg betaler min skatt med glede. Jeg vet at det blir min tur til å høste av godene når jeg trenger det, og i mellomtiden er det andre som får hjelpen de trenger. Uten å måtte betale for det og uten å måtte ta opp lån for å dekke behandlingen Vi er så utrolig heldige her i Norge.

La oss få fortsette å ha det slik. La oss fortsette å være generøse. La oss bruke makten vi har til felles beste i stede for kortsiktig egen profitt.

Folket har talt og bestemt. La oss håpe at politikerne bruker makten sin klokt.