Ferdig med første del

Denne helgen har kanskje ikke vært mest effektiv, men den har i alle fall gitt et godt synlig resultat.

Lørdag beiset jeg begge langsidene av garasjen, og i går var det endeveggen mot gårdsplassen som sto for tur. Jeg var i gang (gikk i garasjen vel og merke) klokka ett og jobbet til klokka kvart på åtte. Det tar jo litt tid å bli klar til å begynne å beise, og det tar tid til å rydde vekk etterpå, men jeg hadde nok 7 timer i veggen. Innen alt var ryddet og utstyret vasket var klokka halv ni.

Her er det frøkna mi som sjekker ut stigen i det jeg skal i gang og jobbe.

Veggen ser ikke så veldig stor ut, men forkantbordene og gesimskassen er trege greier å beise, og ikke minst er det en liten utfordring å sjonglere beisespann og pensel mens man står i toppen av stigen og holder seg fast i forkantbord eller stige etter beste evne. Det er godt dette ikke er måten proffe malere jobber på, for da hadde de hatt arbeidstilsynet på nakken ganske kjapt 😀

Tiden bare sklir avsted når man står der i veggen og svaier til musikken fra høyttaleren. Må jo ha musikk til arbeidet, må vite. Glemte til og med å spise lunsj, så det forklarer nok sjokoladen og glasse med cola som ble fortært da jeg måtte en kjapp tur inn på do underveis i jobbingen.

Her har jeg jobbet meg godt nedover øvre halvdel, og takket være min kjære fikk jeg tatt en runde med pussepapir slik at overflaten ble letter å jobbe med. Kan jo ikke huske på alt, men heldigvis kom han på det. Ikke tok det lange tiden heller. Tror faktisk at den tiden jeg brukte på å pusse over var mindre enn den tiden jeg ville brukt ekstra hvis jeg skulle beiset over busta som var der.

På tross av at bildet under er tatt i skyggen er det ikke vanskelig å se hvor jeg har og ikke har beiset, og det motiverer.

Da klokka nærmet seg syv var jeg omsider ferdig og det ble veldig bra, om jeg må få si det selv.

Det ble ikke masse spennende begivenheter å fortelle om fra denne helgen, men jeg sitter i alle all igjen med en hvit garasje, hvite prikker på de delene av kroppen som ikke var dekket av klær, og en solid vannblemme på tommelen.

Har aldri hatt vannblemme på tommelen før, men en gang skal jo være den første. Det blir nok flere anledninger til å få slike vannblemmer, for nå som garasjen er ferdig er det 2. etg på huset som står for tur. Også der må det vaskes først, men det er 9 mtr opp til toppen av mønet, så det er en litt mer utfordrende jobb enn garasjen var.

Vi får se om vi finner på en kreativ måte å gjøre det på med vaskingen, men når det skal beises tror jeg lift er beste løsning. Hmm… Hadde vært deilig å få unna det også i høst, men jeg er usikker på om jeg rekker det før det blir for kaldt i lufta. Sånn går det når man er så treg med å komme seg i gang, men det er jo bare min egen feil. Vi finner nok en løsning 🙂