Mest grønt

Tirsdag tok jeg meg selv i nakken og gjorde noe med min dårlige samvittighet. Etter mer enn syv måneder med latskap var det virkelig på tide å “få ut finger`n”. Tidligere år har jeg vært flink til å holde det gående gjennom hele året, og i hvert fall 1-2 ganger i måneden, men i år har jeg sviktet helt.

Har jeg klart å få deg til å lure på hva jeg snakker om? Fint! Hi, hi…..

Temaet mitt er noe så spennende som regnskap, og helt konkret regnskapet til min Friskis&Svettis forening. Det er sjelden lurt å “svikte” i 7 måneder, for da blir bunken med bilag naturlig nok tilsvarende høy når man omsider kommer i gang. På tirsdag dro gutta mine på skyting og frøkna ble med. Hun ble nok lysten på å skyte litt igjen da vi var i Førde, så da benyttet hun muligheten nå. Med huset for meg selv hadde jeg to alternativer (i mine øyne). Den ene var å finne frem en søt/koselig film på Netflix, den andre var å sette meg med regnskapet. Heldigvis valgte jeg nr 2.

http://vellingefriskissvettis.se/wp-content/uploads/2017/05/ny-logo.png

Etter 2,5 timer var 80 bilag ført og samvittigheten min var veldig fornøyd med meg. Jeg er riktig nok ikke ajour ennå, men tipper at det gjenstår 20-30 bilag og de skal jeg klare å ha unnagjort i løpet av ganske kort tid. Kunne tatt de nå, men nå sitter jeg her og skriver, så da får det vente litt. Kjenner uansett at jeg er motivert til å fortsette på jobben, så jeg vet med meg selv at jeg snart er i rute.

Var forresten en tur i drivhuset også på tirsdag, og der skjer det ting. Slangeagurkene mine har plutselig begynt å bli ferdige. Frøkna hadde visst oppdaget det litt før meg, men nå blir det i alle fall agurkspising i massevis fremover.

De holder ikke helt EU-standard, men smaken er langt over gjennomsnittet. Agurkene vi kjøper på butikken kan ikke måle seg med de man dyrker selv. Størrelse, smak og konsistens er helt i en klasse for seg selv, og jeg tok med meg årets to første agurker inn.

Det er grønt i grønt i drivhuset mitt, men ute i “solveggen” hos tomatplantene mine er det ikke så grønt. Jeg har forsøkt meg på tomater i veldig mange år, men har fortsatt til gode å få noe orden på de. Et eller annet går galt hver gang, og på tross av at jeg allikevel gjør nye forsøk så blir ikke overrasket over resultatet. Det hadde vært gøy å få det til, men da tror jeg at jeg må la frøkna ta ansvaret i stede for meg 😀

Det spirer i pallekarmene også, og der er det også grønt. Det er nok ikke den farten i veksten som jeg hadde forventet meg ut i fra synet som møtte meg da vi kom hjem fra ferie for 1 år siden, men de er i live og ser passe fornøyd ut. Tror det ble i overkant tørt der da vi hadde sommerferie…

Totalsummen av plantene mine blir i alle fall at det er mest grønt.

Da ønsker jeg dere en flott ettermiddag og en deilig kveld!

Solnedgangen vår for 2 kvelder siden. Det er en 1/2 time mellom disse bildene 🙂

One thought on “Mest grønt

  1. Nei, de tomatplantene ser ikke ur til å ha fått bra stell.
    Hvis vi får 2 dager med fin vær, så begynner jeg å høste tomater fra balkongen.
    Synd at det blir 4-5 klaser modne på samme tid.
    Klem fra tanta ♥️

Comments are closed.