Strieskjorte og havrelefse

I dag er jeg tilbake på jobb igjen. 3,5 uker ferie er over, og nå er det min tur til å bidra mens andre har ferie. Jippi!

Før jeg dro på ferie gjorde jeg mitt beste for at plantene i drivhuset og de jeg har i diverse krukker på forsiden av huset skulle overleve. Alt utendørs fikk “store sko” slik at passe mengder med regnvann skulle kunne bli spart til varme solskinnsdager. I tillegg vannet jeg selvfølgelig raust rett før avreise.

I drivhuset fikk de små agurkplantene mine et skikkelig rammeverk rundt seg. Håpet var at de skulle klare å vokse oppover i stede for å flate ut utover gulvet slik som de gjorde i fjor. Jeg var også heldig og fikk hjelp av eldste datteren min mannen min til vanning. Hun var innom og hentet en forsinket bursdagsgave til frøkna si og vannet samtidig i drivhuset for meg 😀

Bortsett fra ampelen (som må ha tatt kvelden ganske tidlig) klarte alle plantene mine seg 🙂 Også i drivhuset hadde agurkplantene forstått poenget med kreasjonen min og så ut til å trives riktig så godt.

Jordbæra som begynte så vidt å få modne bær da vi dro hadde dessverre jobbet til ingen nytte. 3 uker med bærproduksjon var dessverre overmodne og uspiselige nå. Men jeg vet at de prøver seg igjen neste sommer, så får vi håpe at bærene havner i noens mage da.

I pallekarmene til frøken N har det vært tilnærmet ingen vekst mens vi var borte. Jeg plantet ut squash, gresskar og mais rett før vi dro, men på grunn av manglende nedbør (utrolig nok) har de bare så vidt holdt seg i live, men ikke vokst synlig (bortsett fra ugresset).

Sånn ellers har hagen klart seg veldig bra uten oss. Vet ikke hva denne busken heter, men den blir et par meter høy og er veldig omfangsrik. I tillegg har den nyyydelig blomster. Skikkelig sukkertøysrosa delikate blomster 😉

Flammentanzen i solveggen har sin første sommer med skikkelig blomstring. Den gamle planten døde da vi bygget på huset for en del år siden, og den nye har trengt noen år på å vokse seg stor. Men nå var tiden inne, så i sommer blir den et vakkert skue. Har bunnet den opp litt mer etter at jeg tok dette bildet, men bør nok gi den enda litt mer støtte. Den bærer på en tung og vakker bør.

Yess!! Da håper jeg at sommeren fortsetter, så skal jeg nyte den til fulle når jeg bare er ferdig på jobb i dag 🙂

Fortsatt god sommer, og god sommerferie til alle som har mer til gode!