Brødbaking i Thailand

I Thailand, som i mange andre land, er det vanskelig å få tak i brød som ligner på vår velkjente kneip. Faktisk er det vanskelig å få tak i annet enn lyse franske baguetter eller russiske mørke brød, og selv om baguetter er veldig godt ønsker jeg ikke å spise det  i 3 uker. Derfor la jeg allerede før avreise planer om å bake valnøttbrød også i Thailand.

Så var det bare å sette i gang jakten på råvarer, og det gikk overraskende bra!

All purpose flour er helt vanlig hvetemel, og i stede for siktet rug ble det mørk rug inkl. rester av skallet, men det får ikke hjelpe. Valnøttene var med salt, men da lot jeg bare være å ha i annet salt. Flytende honning var heller ikke noe problem, så alt i alt gikk jakten på råvarer veldig greit. Det eneste jeg hadde med hjemmefra var tørrgjær.

Legg merke til den flotte bakebollen min. Den fant jeg på Villa Market, og den er lik den jeg har hjemme bortsett fra at denne her har en fantastisk sterk gulfarge. Jeg falt så pladask for bollen at jeg egentlig hadde lyst til å ta den med hjem, men så ga fornuften meg et spark i skinnleggen, så den ble igjen der nede. Har jo ikke plass til flere bakeboller i skapet mitt 😉

På kjøkkenbenken her hjemme skal deigen heve i minst 10 timer, men i varmen kunne den fint klare seg med 6. Hadde et par dager da det ble litt knapt med tid, og da kuttet jeg ned litt på tiden uten at det gjorde noe.

I mangel på bakepapir brukte jeg skjærebrettet som underlag når deigen hadde siste heving, og det fungerte superbra. Så bra faktisk at jeg velger å bruke skjærebrett i stede for bakepapir her hjemme også. Det ble nemlig mindre klin og mye enklere å flytte deigen fra brettet til brødformen.

Også brødform og “lokk” måtte jeg kjøpe nytt, men Villa Market har godt utvalg, så det løste seg også fint. Fatet i rustfritt stål fungerte perfekt som lokk når jeg la det opp-ned oppå brødformen.

Siste 5-minutter steking uten lokk, og vips så hadde vi godt brød også i Thailand.

Dette brødet er jo så enkelt å bake at det ikke var noe stress å bake også på ferie. Det eneste jeg tror jeg skal gjøre annerledes neste gang vi er på tur er å ta med siktet rug, for den mørke rugen ble litt tung og bitter. Ikke noe stort problem, men jeg foretrekker det litt lettere.

 

One thought on “Brødbaking i Thailand

Comments are closed.