Mitt daglige brød

For en stund siden ga jeg dere oppskriften på verdens beste eltefrie brød. Det er et valnøttbrød fra Trines Matblogg og det anbefales varmt til alle de som ikke har smakt det ennå. Du finner oppskriften her.

Nå har det faktisk blitt sånn at brødet ikke lenger bare bakes på dager da vi ønsker oss et ekstra godt brød. Nå baker jeg det faktisk hele tiden, og jeg har ikke kjøpt brød på butikken på et par måneder. Vi bruker i stede valnøttbrødet, og gemalen merker faktisk at dette har vært veldig positivt for magen. Ikke det at han har noe problem i utgangspunktet, men han merker uansett en positiv forandring. Jeg tenker at det kan henge sammen med at det er så lite gjær i dette brødet. Bare 1/4 ts pr brød.

Når man skal bruke et slikt brød til hverdags er det ganske upraktisk med et rundt brød som ser slik ut.

Det ser veldig delikat ut med runde brød, men det er ikke optimalt når man skal smøre matpakker 😉

Jeg gjorde derfor et eksperiment med ordinær brødform, og det fungerer kjempebra. Slike former tåler i teorien ikke mer enn 240 grader, men jeg steker allikevel på 250 grader slik oppskriften sier, og det har gått helt fint.
Utfordringen med å bruke brødformen er at dette brødet må steke med lokk, og brødformer har jo ikke lokk. Da var det min kjære gikk en tur i garasjen og kappet til lokk fra en plate med rustfritt stål. Den er ganske tykk og tung, og det fungerer helt supert.

Nå ser brødet slik ut, og selv om det ser mer ordinært og ikke så spennende ut så gjør det ikke noe. Det smaker fortsatt like godt, og det er det som teller 😀