Brummm….

På tross av at begge ungene nå har ferie valgte junior å stå opp tidlig i går. Han var oppe klokka 07,00, og det var helt frivillig.

Hva som var årsaken? Teoriprøve i forbindelse med førerkort på moped.Bilderesultat for vegvesen

Vi var på farta rett over halv åtte, og halv ni kjørte vi inn på plassen til Vegvesenet. Jeg tror vi nesten var like spente begge to, men jeg var “heldig” og skulle sitte og vente mens det var han som måtte gjøre jobben. Han var heldig og kom inn med en gang, og dermed kunne jeg ikke gjøre stort annet enn å vente.

Det vil si, jeg gjorte noe litt annet, men det var på grunn av egen sløvhet. Jeg har nemlig et tillegg på førerkortet mitt, men på grunn av at jeg ikke hadde vært obs på at godkjenning på denne førerklassen nå bare er gyldig i 5 år av gangen og ikke i 10 år slik som det var tidligere hadde jeg gått over datoen. Passet derfor på å forhøre meg om dette da M gikk inn til prøven sin, og heldigvis er det mulig å fornye så lenge man gjør det innen et år. Jeg har frem til oktober på meg til å ordne dette, så jeg får komme meg til legen og få påkrevet legeattest (obligatorisk for alle) og dra opp til vegstasjonen igjen til høsten. Det var en lettelse å finne ut at det lar seg gjøre å få ordnet dette, for selv om jeg aldri har hatt behov for å kjøre en større kjøretøyklasse en ordinær bil så er det så “kjekt å ha”.

Så var det virkelig ikke annet å gjøre enn å vente på junior. Mens jeg satt der kom det først ut ei jente på samme alder som M. Hun kom ut med et lettet, men samtidig forundret ansiktsuttrykk, og da moren hennes så henne spratt hun opp og klemte henne mens hun fikk bekreftet at frøkna hadde bestått. Jeg ble så glad på hennes vegne og kunne ikke annet enn å håpe at junior skulle komme ut med samme gode resultat.

Da han hadde vært inne i ca 25 min kom han ut, og da han så meg krøp smilet opp i ansiktet hans. Jeg spurte om bekreftelse med blikket mitt, og han smilte enda bredere og nikket. Jippi!!! Jeg var så glad på hans vegne.

Da han fikk utskriften av prøven hadde han ikke bare bestått, men han hadde utrolig nok 0 feil. Det hadde jeg ikke turt å håpe på, for da han tok tester hjemme hadde han nok et snitt på ca 3 feil. Siden det er lov å ha opp til 5 feil hadde jeg blåst i hvor mange det var, så lenge han lykkes, men dette var over all forventning 😀

Dermed fikk han sitt midlertidige førerbevis, og om en ukes tid kommer det ordentlige førerkortet i posten.

Kjempeglad på hans vegne, for da slipper han å tenke mer på dette. Da kan han ta sommerferie fra alle krav om lesing av teori og pugging 🙂