Jentebølgen

Denne uken har jammen gått fort. Mandag var det jo fri, men nok å finne på. Tirsdag var jeg på byvandring og onsdag var jeg på Jentebølgen i Drammen.

Vi var 14 fra jobben som gikk sammen, og vi går for Team SuperSelma.

Det vil si at vi støtter SuperSelma-prosjektet øknomisk, og alle som går for de kjøper t-shirt og annet profileringsmateriell for å synliggjøre sin støtte.

SuperSelma-prosjektet er en støtteforening for kreftrammede barn, og den ble startet da ei lita frøken på 3 år fikk kreft i 2013. Foreldrene til Selma ønsket å skape lyspunkter i hverdagen til disse barna, og det har de gjort siden.

I 2015 begynte Superselmas forening og Støtteforeningen for Kreftrammede å samarbeide og ble godt kjent. De passet så godt sammen at de i 2016 slo seg sammen. Superselma-prosjektet drives derfor videre som et eget prosjekt under Støtteforeningen for Kreftrammede (www.sfk.no) og gir lysglimt til kreftsyke barn i hele Norge.

Superselma-prosjektet er kjent for å ha samlet inn fra store summer fra tomflaskeinnsamlinger og Team Superselma som blant annet har eget lag i Birken og Jentebølgen. I 2015 ble de kåret til årets navn og vant Norske Helter.

Målet deres er å hjelpe barn som er under behandling og sette fokus på forskning på barn med kreft.

Vi var på plass på Bragernes torg kl 17,30 og kl 18,00 startet det hele på scenen. Året “hare” var Eilev Bjerkerud som mange vet godt hvem er. Han var førstemann over startstreken og sjelden har han nok hatt så mange jenter i hælene på en gang 😉 Det var nesten 2.000 på meldt, så det må vel sies å være et greit “haleheng” 😀

Halv syv kom vi oss avgårde, og løypa var på drøyt 5 km. Det tok ganske nøyaktig en time å gå. Det er kanskje ikke noen imponerende tid, men det er ikke godt å få til mer enn rask gange når så mange skal gå samme løype samtidig. Dessuten er det jo ikke noen konkuranse 🙂

Her er vi i godt driv gjennom Øvre Storgate. Dette er samme omgivelsene som jeg var på byvandring dagen før, så om du synes bebyggelsen ser kjent ut så er ikke det så rart 😉

Omsider i mål nesten alle sammen. De to siste mistet oss litt av syne underveis, så dermed var vi bare 12 på dette bildet.

Det ble trukket premier på startnumrene, og jeg var så heldig å være en av vinnerne. Det kunne vært morsomt å få med seg premien hjem, men jeg fant ikke ut at jeg hadde vunnet før i dag da jeg sjekket på nett. Dermed er premien ukjent, og det er sikkert like greit siden jeg uansett ikke vil få den 😀

Ha en deilig fredagskveld!