Fort gjort å ta feil

Junior var på mopedkurs for en stund siden og nå gjenstår det å bestå teoriprøven hos Vegvesenet.

Å lese teori er veldig greit, og det har han gjort masse, men å bestå teoriprøven krever langt mer enn å kunne sin teori. For å få en forståelse for den prøven han skal ta har jeg sittet på nett selv i dag og tatt tester, og det er ikke enkelt. Min mening er at disse prøvene er konstruert for at man skal stryke. Det er ikke nødvendigvis snakk om å vite hva som er rett eller feil, men hva som er MEST riktig. Så lenge du kan din teori er det som regel greit å utelate er par av svarene, men så står du igjen med de to siste som det kan være skikkelig vanskelig å velge mellom. Begge to kan se/være riktige, bare at den ene er litt mer riktig enn den andre.
https://cdn.mystore4.no/cdn/420_600/trafikkskolefo/25240_Autoriserte_Trafikkskolers_Lands_Teoribok_fo_1.png

Alternativt kan mange av alternativene faktisk være sanne, men så er det bare ett av de som er 100 % riktig i forhold til spørsmålet. Det blir altså ikke bare en teoriprøve, men også en leseprøve. Har du lest spørsmålet riktig eller ei….

Min personlige mening er at prøvene burde hatt riktige og feil alternativer i stede for mer eller mindre riktige alternativer. Men jeg antar at poenget er at de som skal opp til prøven skal ha jobbet mer med teorien enn bare det å kunne den. De skal også forstå den. Være i stand til å se helheten i sammenhengene ut over den teoretiske delen, og det er sikkert lurt.

Det minner meg om da jeg for snart 6 år siden tok AFR og ble Autorisert Finansiell Rådgiver. Den avsluttende teorieksamen der var bygget opp på samme måte som disse mopedprøvene. Der jobbet jeg jo i flere måneder med teorien før jeg var oppe til eksamen, og også der satt jeg med følelsen av at målet var at jeg ikke skulle bestå, men det gjorde jeg heldigvis 🙂

I dag har jeg derfor kjøpt tilgang for junior hos Teoritentamen.no slik at han skal kunne ta så mange tester han har behov for frem til vi skal opp til Vegvesenet om halvannen uke. Dette er en prøveform som han ikke er vant til fra tidligere, så her trenger han all den øvelsen han kan få.

Krysser fingre og tær for deg, go`gutten min 😀