En epoke er snart slutt

Nå er det bare 2 uker til frøkna mi er ferdig med 7. klasse, og under 2 uker til junior er ferdig med 10. klasse. Når høsten kommer har jeg ikke lenger barn i småskolen, og jeg er veldig klar over at det ikke er mange årene til de flytter ut hjemmefra. Først den ene og så den andre.

Disse årene frem til nå har gått overraskende fort. Det føles fjernt at ungene var små, men samtidig føles det ikke lenge siden vi fikk barn. Man hører jo at mange andre forteller om nettopp hvor fort ungene blir store, men man blir ikke ordentlig bevisst på det før man står der selv. Jeg tenker på hvordan det vil bli når de flytter hjemmefra, og så tenker jeg på hvordan mine egne foreldre føler det med søsteren min og meg. Disse årene siden vi flyttet hjemmefra til vi fikk egne familier har sikkert gått kjempefort for de. Det er så mange epoker i livet, og de fleste går nok rask. I alle fall når man ser seg tilbake.

I går hadde 7C overnatting på skolen, og jeg hentet frøkna litt over halv ti i dag. Læreren deres hadde lovet de en overraskelse, og de fikk de! Han hadde nemlig skaffet til veie 8 slike store “plastbobler”, og det ble mottatt med jubel fra ungene.

De turnet rundt og storkoste seg, og den første tiden på skolen gikk med til dette. Jeg tenker jo at det i tillegg til å være kjempemorsomt for ungene også var taktisk veldig lurt. At ungene fikk brukt masse energi før de gikk inn gjorde nok at det ble lettere å få gehør for andre beskjeder etterpå.

Frøken N har vært kjempeheldig med lærere gjennom hele barneskolen. Hun begynte med ei flott sprudlende lærerinne som i tillegg til å være smilende og generøs, også var bestemt. Hun krevde respekt og respons, og fikk det. Men det hele ble gjort på en så flott måte at ungene elsket henne, og vi voksne var også kjempefornøyde. Hun jobbet i et velfungerende 2-spann med lærerinnen i den andre klassen, og sammen gjorde de en super jobb med ungene.

I 4. klasse ble klassetrinnet delt i 3. De hadde bare vært 2 klasser frem til da, men det kom flere barn flyttende til og det ble totalt sett for mange elever til at de kunne fortsette slik. Med 1/3 fra hver av klassene (inkludert N) flyttet over til en ny C-klasse fikk disse ungene ny lærer, og de var igjen knallheldige med valget av lærer. Den nye læreren er virkelig av den typen som er selvsikker nok til å ikke ha behov for å hevde seg selv. I stede viser han tydelig at han setter ungene fremst og han har gjort også disse siste 4 årene av barneskolen til lærerike, positive og gode år.

Ikke alle unger er så heldige med lærerne sine som frøkna mi har vært. Junior var ikke så heldig, så derfor har det vært tilsvarende godt å se hvor bra barneskolen har vært for frøkna. Junior har til gjengjeld blomstret opp på ungdomskolen og stortrives der. Jeg håper han blir like fornøyd når han begynner på videregående til høsten.

En epoke er over for hver av ungene, og vi er spente på hvordan neste kapittel blir for de.

 

 

 

One thought on “En epoke er snart slutt

  1. Veldig spennende tider de går i møte ja. Men de er reflekterte flotte ungdommer, så jeg har stor tro (og håp) om at dette også går veldig bra. Jeg hadde det ikke lett når dere flyttet ut, men alt går seg til etterhvert. Heldigvis er det enda noen år igjen med de, hold den tiden litt igjen, det går så fort. ? Med alle gode ønsker for de begge to. ? ?

Comments are closed.