Ren samvittighet

Da jeg kikket på ny bil sist var den en betingelse min kjære stilte for å bli med på tur til Biristrand. Det var tross alt en drøy bit å kjøre, så han hadde et ess i ermet da han stilte denne betingelsen.

Hjemmefra var bil først og fremst et fremkomstmiddel. Den ble stelt pent med og så bra ut, men ikke vasket og polert hver uke slik som jeg har følelsen av at enkelte jeg kjenner gjør. Det er mulig pappa vil arrestere meg på dette, men det er i alle fall slik jeg husker det. Nå var jeg ikke nevneverdig interessert i bil selv akkurat heller, så det er godt mulig at jeg rett og slett bare ikke la merke til det. Uansett så har nok bilene som har vært i mitt eie også vært aller mest fremkomstmidler. Gamlebilen min ble bare vasket når det var påkrevet (det gikk noen uker mellom hver gang ja), og jeg tror bare at jeg polerte den 1-2 ganger. Tatt i betraktning av at jeg eide den i nesten 9 år så burde jeg nok ikke fortalt dere dette, men sånn var det nå i alle fall.

Det var nettopp derfor min kjære hadde dette esset i ermet. Hvis han skulle bli med for å kikke på en ny bil var kravet at jeg stelte langt penere med denne enn med de foregående. Jeg vet at dette var et krav som han absolutt var i sin rett å stille siden det er han som har jobben med å reparere og holde bilen(e) min(e) i orden. Jeg sjekker selvfølgelig olje, kjølevæske og legger om dekk og slikt selv, men når noe må repareres så er det han som får jobben. 

I dag har jeg vært flink og vasket bilen min skikkelig. Først en runde med avfetting og så en grundig vask. For å være ærlig synes jeg bilvask er en utakknemlig jobb, for uansett for mye tid og krefter jeg bruker så synes jeg ikke resultatet blir så bra som jeg ønsker. Jeg har nok lett for å ty til vaskehaller med høytrykkspyler i stede for bøtte og svamp, og kanskje er det årsaken. Jeg får blir flinkere til å bøttevaske oftere, så får jeg sikkert teken på det etter hvert. Det er i alle fall ønsket mitt 🙂

Det ser i alle fall bra ut akkurat nå, og så håper jeg at jeg fortsatt er fornøyd når jeg inspiserer resultatet i morgen 😉