Solgt

Da jeg kjøpte meg ny bil i februar var tanken å få solgt gamlebilen så raskt som mulig. Det som forsinket prosessen var at den ikke var EU-godkjent og derfor krevde en del reparasjoner først.
Det var mye annet som skulle gjøres på denne tiden, og det gikk derfor litt tid før det ble tid til å fikse bilen. Nå er jo gemalen bilmekaniker/tekniker så kostnadene ble redusert til prisen på delene. Da var det mulighet til å bli sittende igjen med litt fortjeneste på tross av at prisen ble redusert pga høy alder (97-modell) og en del rust.

I midten av april var heldigvis reparasjonene utført og bilen kunne legges ut i slutten av måneden. Det kom noen forespørsler, men ikke noe seriøst. Det er alltid noen som kommer med skambud som man i grunn ikke bør bruke energi på å svare på en gang. Ukene gikk uten salg, og selv om det var en som sa at han ville komme fra Ålesund enkomst ærend for å kjøpe bilen, så skjedde det ikke noe.

Men så, plutselig på kvelden 16. mai så ringte telefonen. Klokka var halv syv og det var fastlegen min som ringte. Han hadde bestilt seg ny bil, men hadde samme dag fått beskjed om at leveringstidspunktet ble utsatt. Den skulle egentlig kommet i juni, men plutselig ble det utsettelser på ubestemt tid. Bilen han hadde fra før av ville ikke blir godkjent i EU kontroll, så han fikk plutselig behov for en midlertidig bil. Han kjenner oss ganske godt og har veldig tillitt til gemalens ferdigheter som mekaniker, så derfor ringte han oss.

Allerede kl syv ringte han på døra, og en time senere var bilen solgt! Noen ganger går ting veldig fort, og det er ganske sprøtt siden jeg tidligere samme dag hadde begynt å betvile at vi ville få solgt den innen vi skulle på ferie. Det er riktignok lenge tid, men tankene flyr.

Nå er bilen levert og pengene på konto. Den lå ute til 18.000,- og jeg solgte den for 17.000,-. 10.000,- gikk rett på feriekontoen og resten beholdt jeg selv, for det er omtrent det bilen kostet meg i deler og årsavgift.

En morsom liten episode da jeg solgte bilen var at da kjøperen kom inn etter å ha prøvekjørt bilen så påpekte han kjørelengden. Jeg hadde lagt ut at bilen hadde gått 385.380 km, men da han kom inn sier han forundret. Du skrev at bilen hadde gått over 385 tusen km, men det står litt over 285 tusen på speedometeret?? Det var en tanke flaut, men jeg har altså rett og slett husket feil da jeg la inn annonsen, og det kan jo forklare den lunkne interessen for bilen 😀 😀 😀

Det kunne vært verre. Det kunne vært motsatt vei. Nå var det i alle fall i kjøpers favør, og da får det ikke hjelpe om jeg følte meg litt dustete der jeg sto. Det var ikke annet å gjøre enn å le det bort 😉