Hurra!

Så har vi alle feiret bursdag over det ganske land. Dagen begynner gjerne tidlig og varer til alle er sårbente og lengter etter å sparke av seg skoene og avslutte dagen i sofaen.

Vi begynte dagen kl 09,30. Da var det oppstilling i bunnen av kirkebakken, og 09,45 gikk toget. I dette toget stiller det skoleklasser fra flere steder i kommunen. Senere på dagen vil de feire på hvert sitt tettsted, men akkurat dette dagens første tog stiller de på sammen. Omgitt av jorder, grønnkledde åser og feststemte mennesker går vi opp til kirken.

Der er det taler, sang og nedlegging av blomster på bautaen som minner våre falne under krigen. Det var flotte taler av først to skolebarn, og deretter en ung mann. Synes begge talene var flotte, men i ettertid opplyste frøkna mi meg om at talen til skoleungene var nesten ordrett tatt fra sangen “Enig og tro til Dovre faller” fra NRK Super. Oppfinnsomt, men kanskje ikke så kreativt 😉
Dermed var det talen til hovedtaleren som sto igjen som dagens flotteste.

Så gikk turen til barneskolen hvor vi jo var ansvarlige for å rigge til for ettermiddagens aktiviteter. Vi var heldigvis en fin gjeng som skulle gjøre dette sammen, og etter litt frem og tilbake ble vi da enige etterhvert. Salgsborder, plakater, søppelposer osv. kom opp rundt om i skolegården, og så kunne vi dra hjem en snau times tid før det var på tide å stille opp i barnetoget.

Siden 7. klasse er arrangører av feiringen var vi foreldrene som 17. mai komitè invitert til å gå rett bak lensmannen først i toget. En morsom posisjon å være i det 🙂

Toget gikk kl 13,00 og vi var oppe på skolen ca kl 14,00. Så var det taler og underholdning av elevene før det var salg av kaker, pølser, brus, is osv.
To timer senere var alt over og skolegården ryddet igjen. Vi kunne vende nesen hjemover før dagens 3. arrangement.

Var hjemme rett før halv fem og var i grunn ganske sliten, men siden vi er naboer til det lokale grendehuset fikk vi allikevel på oss skolene igjen da korpset kom og det var på tide med nok et tog. Dette toget går bl.a. forbi huset vårt og omgivelsen kan bare beskrives som idylliske. Øståsen på ene siden og fjorden på den andre. Alt pakket inn i lysegrønne spirende trær og åkrer.

Etter noen hundre meter er det helomvending midt i veien, og så går vi tilbake der vi kom i fra. Grendehuset venter med mer leker, loddsalg, kaker, pølser, is og alt slikt.

Da jeg kom hjem i seks-tiden var det av med bunad, søljer, underskjørt, røde strømper og hele sulamitten. Det var deilig å få på seg jeans og mer ledige klær før vi satte i gang med middagen.
Med felles innsats var mye gjort på en time, og så kunne vi sette oss til bords. Kaka fikk vente til i dag, men den som venter på noe godt……. 😀