Ut i den store verden

Da har jeg vært borte et par dager, men det kommer av at jeg har vært på styreseminar med Finansforbundet. Vi dro på onsdag og kom hjem i dag.
De siste gangene har disse årlige turene gått til Skagen, men i år dro vi til København. Det føles egentlig ganske feil å si at vi dro til Køben, for bortsett fra 4 timer i land var vi på båten hele tiden. Ikke så veldig eksotisk akkurat.

Vi gikk ombord i båten lenge før den skulle legge fra kai onsdag. Møtet vårt hadde vart i flere timer innen motorene startet, men det var jo helt greit. Vi hadde utsikt til byen og Oslos stolthet, Operabygget.

Vi hadde “beinstrekk” hver time, og i tillegg hadde vi tilgang til godsaker å bite i. Lakrisen satte seg i tennene, men det var andre godsaker å velge i stede. Jeg elsker operamint, og kjeksen var også veldig god. Skummelt med fri tilgang til sånne godsaker, for siden det var blitt smått med lunsj så ble det desto mer snoping under veis 😉

Det man burde spist var selvfølgelig alternativet til sukker, men selv om det var aldri så delikat å se på så ble det til at godtemomsen i meg tok styringen.

Da møtene var ferdig kl syv på kvelden kunne vi endelig gå til lugarene våre og skifte til middag. Jeg var en tur i tax-free`n før jeg gjorde meg klar til middag. Kjekt å sjekke ut utvalget så man kan tenke på hva man skal kjøpe med seg hjem.
Det var mat 20,30, men vi samlet oss på litt forskjellige steder og fikk litt godt i glasset før maten.

Det var 3-retters middag denne dagen og på menyen sto det:

Forrett: Hummerbisque, som var hummersuppe med syrnet fløte, parmesan og grissini.

Hovedrett: Oksetournedos med eple/timian og trøffel.

Dessert: Twixkake som besto av karamel/Sarah Bernard og bær.

Det smakte kjempegodt, bortsett fra at jeg ikke var så begeistret for desserten. Til dette fikk vi hvitvin, rødvin og portvin/sherry. Og en avec til kaffen 😉

Onsdag morgen var vi i gang med møter igjen, og mens de andre passasjerene gikk i land halv ti så var ikke vi klare til å forlate båten før kl tolv.

Dette var utsikten fra møterommet vårt da vi lå til kai. Jeg er glad for at jeg slipper å bo i en slik maurtue. Her var det bygget plasseffektivt, og utsikten var sikkert grei, men det hadde ikke passet meg.

Da vi gikk i land ble vi kjørt til “Det lille apotek” hvor vi skulle spise lunsj.

Først fikk vi servert mørkt rugbrød og sild, og etterpå kom det slike fat med godsaker på bordet. Det var rødspette, frikadeller, svinestek, dansk leverpostei og div. tilbehør. Det smakte utrolig godt og jeg gikk sprekkmett fra bordet.

Jeg og en annen av kollegaene mine fra forbundet fant raskt tonen første dagen og holdt sammen gjennom mesteparten av turen. Da vi var ferdig spist og de andre deltakerne gikk i gang med 2. runde øl, gikk vi i stede ut i Københavns gater for å kikke i butikker. Vi trasket og gikk og hadde ca halvannen time på oss før vi måtte være på bussen tilbake til båten. Siden vi hadde blitt kjørt rett til spisestedet da vi kom visste vi ikke hvor bussen skulle gå fra, men vi hadde fått utlevert kart og tenkte at det skulle være en grei sak å finne frem.

Der tok vi styggelig feil. Vi var på plass på Nørreport stasjon 15,35, og bussen skulle gå 15,45. Problemet var bare det at vi ikke var i stand til å finne den forbaskede bussen. Vi jogget frem og tilbake og spurte forskjellige personer vi traff på vår vei, men det var ikke snakk om å finne den riktige bussen. Resultatet ble at vi måtte innse at vi ikke kom til å rekke den, så da klokka var 15,50 gikk vi til taxi-stoppet. Da kom neste problem, for ikke bare var det veldig få drosjer, men de vi forsøkte å få hjelp av var veldig lite interessert i å hjelpe. Vi prøvde bl.a. å få en av de til å ringe etter en kollega som kunne kjøre oss, men han trakk bare på skuldrene og kjørte sin vei.

Mens vi sto der kom det 5 andre personer som var like stresset som oss. De skulle også med båten og hadde heller ikke kommet seg med bussen. Jeg ringte en av “mine” og forklarte problemet. Han var klar på at vi var nødt til å være ombord i båten senest 16,15 ellers kom båten til å gå uten oss. Han lurte også på om jeg hadde sett en av de andre i gjengen vår, for hun hadde ringt han og fortalt at også hun var på leting etter drosje. Jeg hadde ikke mer enn lagt på telefonen før hun dukket opp sammen med to til. Nå var vi totalt 10 personer som var desperate etter å få tak i drosjer så vi kunne rekke båten.

Da klokka var 16,05 kom det endelig noen drosjer og vi kastet oss inn i de. Han som kjørte drosjen jeg satt på med gjorde virkelig en god innsats for å komme frem i tide. Kollegaen min som jeg snakket med på telefonen litt tidligere ringte meg opp igjen, og da kunne jeg heldigvis fortelle at vi hadde fått tak i en bil og at vi var på vei til havnen. Han fortalte at han hadde fått DFDS til å vente med å stenge innsjekken i 5 minutter ekstra, så vi hadde frem til 16,20.

Klokken 16,15 presist stoppet drosjen vår utenfor terminalen og vi løp ombord. Kollegaen min sto sammen med personalet og tok i mot oss og siden de 2 første drosjene hadde rukket frem litt før vår var vi de siste 4 som gikk ombord. Straks vi var på plass stenge dørene og båten var klar til å gå.

Jeg har nok tenkt at folk som ikke kommer seg med båten har bare seg selv å takke, men nå innser jeg at det nok ikke alltid stemmer. Det sto ikke på viljen hos oss, men takket være et dårlig kart og en buss som gikk da den var full i stede for til riktig klokkeslett så kunne det vært meg som sto på kaia og vinket farvel til båten i det fjerne denne gangen 😉

Det gikk heldigvis bra denne gangen, så jeg fikk med meg både taxfreeshopping, deilig middag, godt selskap og et par danser før fant jeg senga rett over kl elleve. Det ble sent (tidlig) natten før, så det var godt med mer søvn natt til i dag.

Nå er jeg klar for taco og rødvin, og så kan helgen komme med alt den byr på 🙂