1. mai

Jeg er ikke av de som har for vane å stå på barrikadene, men i dag har jeg faktisk vært med på 1. mai markering 2 steder! Blir jo fort sånn nå som gemalen har blitt leder i det lokale Arbeiderpartiet, og da blir man også ekstra oppmerksom på hva vi har å kjempe for. Vi har det utrolig godt i dette landet vårt, men det betyr ikke at vi kan ta det som en selvfølge at det skal fortsette å være slik. Vi må verne om det, verne om rettighetene våre, arbeidsplassene våre og likeverdet. Den dagen vi tar alle disse godene som en selvfølge er den dagen vi står i fare for å miste det. 

Mye skjer politisk og mange endringer har skjedd de siste snart 4 årene. Det er viktig at vi til høsten husker på hva som er viktig for oss, og at vi bruker hodet og hjertet når vi går til valgurnene. Vi må verne om fellesskapet.

Jeg begynte oppvarmingen til 1. mai i går, da jeg bakte 2 langpannekaker som ble servert på det første arrangementet jeg var på i dag. Der holdt min kjære appell (og gjorde en knall jobb) og etter at korpset var ferdig ble det omsetning på kakene.
Så var vi hjemom et par timer før vi var avgårde på neste arrangement. Der ble dagens tale holdt av Lise Christoffersen som sitter på Stortinget for Buskerud Arbeiderparti.

Nå er vi hjemme igjen, klokka nærmer seg seks og jeg kjenner at jeg er sliten. Kroppen jobber fortsatt for å bli kvitt viruset, og det at jeg hadde fullt program fra åtte om morgenen til seks på kvelden i går er nok en viktig årsak til at jeg er så trøtt og sliten i dag. Det tar litt tid å komme i form igjen.
Fikk forresten en diagnose jeg aldri har hørt om før da jeg var hos legen på fredag. Beskjeden var nemlig at jeg hadde en virus-utløst astma. De vil altså si at forkjølelsen og feberen kom av et virus (ikke overraskende), og det har deretter ført til at jeg fikk astma og derfor slet med tett bryst. Må innrømme at vi fnyste av det da jeg kom hjem med Ventoline inhalator, men det har faktisk hjulpet. Hoster fortsatt som om jeg røyker 40 om dagen, men jeg sliter i alle fall ikke med pusten lenger og det er godt.

Fortsatt flott 1. mai folkens!