Sjakk matt

Gårsdagen ble avsluttet med en nydelig blå himmel. Den “blå timen” kan man sikkert kalle det, for det var fredfylt og flott å se på.

Natten som kom var ikke fult så fredfylt, for jeg har følelsen av å ikke ha sovet stort. Forkjølelsen som begynte i det små på søndag har utviklet seg fra sår hals til tett bryst og “tett hode”. Våknet i dag tidlig med feber på 38,6 og ble nødt til å kaste inn håndkleet. Ingen jobb på meg i dag. Sjakk matt.

Det er skikkelig nedtur for meg å være syk igjen nå. Som jeg nevnte for en stund tilbake så er jeg av de som “aldri” er syk. Jeg har vært veldig fornøyd med at det gjerne har gått 2-3 år mellom hver gang jeg har vært hjemme fra jobb, og nå er jeg hjemme for 3. gang på et halvt år. Antar at det var influensaen jeg hadde for et halvt år siden som har svekket immunforsvaret mitt og gjort at jeg har blitt mindre motstandsdyktig, men det er uansett et nederlag for meg å ikke kunne dra på jobb. Ikke fordi det skjer noe spesielt der i dag, men fordi jeg burde vært der uansett. Jeg har ganske mange kollegaer som har væt gjennom samme runden, så det er tydeligvis noe som går for tiden.
Vel, nå sitter jeg uansett her hjemme. Har fått legetime kl elleve, så får vi se om det er en betennelse i kroppen eller “bare” virus 😉

Jeg har selskap av junior her hjemme i dag. Han er ikke syk, men har fri fra skolen. Han går jo i 10. klasse og de har “prøvemuntlig” denne uka. Han var oppe i tysk på onsdag og fikk derfor fri torsdag og fredag når andre elever er oppe i andre fag.
Planen var egentlig at han skulle ta førerkort på lett motorsykkel denne våren, men nå har han ombestemt seg. Dermed blir det moped i stede og det dekker nok behovet hans helt fint. Kurset begynte i går med teori, og i dag, lørdag og søndag skal de ut og kjøre. Han sitter derfor oppe og leser mopedteori nå for å være klar til videre opplæring.

Det har skjedd mye siden jeg tok lappen på moped for…. kremt…. maaange år siden 😉 Jeg var av de første som faktisk måtte på kurs for å få tillatelse til å kjøre moped, og jeg tror kurset varte over 2 dager. Nå er det altså en dag teori, 3 dager kjøring, teoriprøve 3 uker senere og SÅ får de lov til å kjøre. Det idiotiske i mine øyne er at den avsluttende teorien må tas hos Biltilsynet på en tirsdag eller torsdag mellom kl 09,00 og 13,30. Hvilke skoleungdom er det som har mulighet til å dra til Biltilsynet på en ukedag midt i skoletiden? Her er den en stor logisk brist i mine øyne. Om 3 uker er han i gang med eksamener, men det kan jo være at han er heldig og har fri på en tirsdag eller torsdag en gang før sommerferien begynner. Skulle det klaffe for han gjenstår det da bare at jeg eller gemalen må ta oss fri fra jobb for å kjøre han dit. Merkelig opplegg. Det burde være mulig for ungdommene å ta denne prøven på kjøreskolen med kjørelæreren som sensor synes jeg. Men, jeg har nok ikke så mye jeg skal ha sakt i denne saken, så vi får bare forsøke å finne en løsning etter hvert.

Nå tror jeg at jeg skal komme meg i bilen og besøke legen. Håper dere andre får en frisk og fin helg! 😀