Siste krampetrekning?

Da værmeldingen på søndag fortalte om snø på mandag var det nok flere enn meg som ikke tok det så seriøst. Jeg hørte jo hva som ble sakt, men var enig med meg selv i at det ikke kom til å legge seg på veiene. Det er jo tross alt vår, og noen snøfjon ville ikke være særlig merkbart.

Dermed ble jo selvfølgelig overraskelsen desto større da jeg sto opp i går og så at jeg hadde tatt skikkelig feil. Ikke bare var det kommet snø, men det hadde helt klart lagt seg på veiene også. Det passet meg veldig dårlig, for jeg skulle til reguleringstannlegen med frøkna, og dit er det 45 min kjøring. Jeg vurderte frem og tilbake om jeg skulle bytte bil med gemalen som var den eneste med vinterdekk, eller om jeg skulle legge om til vinterdekk på egen bil igjen. Det er jo bra ironisk at jeg hadde vinterdekk på helt til lørdag kveld.

Avtalte med min kjære at han tok egen bil til jobben, men at jeg eventuelt skulle byttelåne bil hvis jeg ønsket det. Det var jo bare å dra innom han og bytte. Men da han var kommet halvveis til jobben ringte han meg og sa at føret var skikkelig fælt. Han hadde sin fulle hyre med å holde bilen på veien (diger amerikaner) og kjørte i 25-30 km/t. Dermed var det klart at jeg enten måtte droppe tannlegen eller legge om til piggdekk. T foreslo at jeg i så fall gjorde det på Toyotaen (“ekstrabilen” vår). Jeg forsøkte å ringe tannlegen, men siden klokka var 0730 og det var en halvtime til de åpnet var det ikke svar å få.
Dermed var det bare å kaste seg rundt. Jeg hentet frem vinterdekkene, fikk bilen inn i garasjen og opp på løftebukken. Det gikk 45 min fra jeg gikk ut døra til jeg hadde bilen klar på gårdsplassen igjen, og jeg var veldig fornøyd med meg selv. Ungene var håndlangere og til god hjelp. Da jeg fløy innfor å skifte til arbeidsklær kostet N smeltevannet (fra snøen som hadde vært på bilen) ut av garasjen igjen, og så var vi klare til å dra.IMG_7417

Jeg var på jobben halv ni og dro videre rett over klokka ni. Da hadde jeg lagt inn litt ekstra tid i tilfelle trafikken gikk tregt og burde vært fremme i god tid. Men så går ikke alltid ting helt som planlagt. En lastebil med henger hadde havnet på utsiden av veien og lente seg henslengt mot fjellkanten på siden. IMG_7420

Vi ble derfor stående 30 min i kø før vi kom oss videre og var ikke fremme før 10,10. Men når det er sakt var vi heldige som ikke sto der lenger, for det hadde vært full stopp i totalt 1 time og 50 minutter. En kollega av T hadde stått der og ventet så lenge, så da var ikke 30 min stort å klage over. IMG_7424

Det snødde fortsatt i går kveld og litt på morgenen i dag, men da jeg kjørte hjemover i dag var det bare noen få spor igjen etter snøen. Jeg tok sjansen på å kjøre egen bil på sommerdekk til jobb og det gikk helt fint. Dermed har vinteren gjort et siste krampaktig forsøk på å snølegge oss, men heldigvis kommer våren uansett 🙂

Nå skulle jeg egentlig vært på et møte på ungdomskolen, men jeg kom ikke på det før omtrent samtidig som møtet skulle begynne. Da hadde middagen akkurat kommet på bordet og det var ikke så lett å bare dra. Det går unna i svingene her til tider, og denne gangen gikk det skeis. Var på dette møtet for 3 år siden da M skulle begynne på ungdomskolen, så jeg håper at det er omtrent den samme informasjonen som gis i dag. Har dårlig samvittighet for å ha glemt det, men det hjelper jo ikke så mye i ettertid.

Kroppen min driver å forsøker å ta kverken på en forkjølelse, så jeg hoster og harker. Tror jeg skal kule’n på sofaen en times tid til jeg skal hente N fra dansetrening. Kan like gjerne være litt grei med meg selv siden jeg uplanlagt fikk litt ekstra 😉

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *