Grove belgiske vafler

Her om dagen kom N og lurte på å få lage belgiske vafler til lunsj. Jeg kjøpte jern til dette for et par år siden, men det er ikke akkurat noen overdrivelse å si at det er lite brukt. Kan nok telle det på èn hånd.

Dermed gikk vi på nett for å finne en sunn versjon som vi kunne lage med god samvittighet.

Du trenger (til 5 stykk):
2 egg
250 g sammalt hvete, grov
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
6 toppede ts sukker
2 dl melk

Visp eggene og bland inn resten av ingrediensene.
Stek vaflene i et belgisk vaffeljern og avkjøl de på rist.IMG_7309IMG_7310

Frøkna var redd for at det ikke skulle bli nok, så hun doblet oppskriften. Det hadde hun ikke behøvet. Det ble totalt 11 stk, og 6 lå igjen på tross av at vi var 3 personer som spiste oss gode og mette 😉

Her er det jo rom for masse eksperimentering også. Vet jo at mange synes det er godt å putte banan i røra i stede for sukker. Da blir det straks enda sunnere.
Man kan også leke seg med andre meltyper og/eller havregryn.

IMG_7317 IMG_7319

Mmm….. 😀