Sjekk deg!

Den siste tiden har Thea Steens kamp for at vi jenter skal sjekke oss for livmorhalskreft vært mye fremme i media. Selv måtte Thea gi tapt for kreften fordi sykdommen var kommet for langt før den ble oppdaget og livet hennes var dessverre ikke var mulig å redde.

Men Sjekk-deg kampanjen som Thea startet lever videre og dette fokuset må vi fortsette å holde! Prøven som må til for å finne ut om vi er friske eller ikke er rask og enkel å ta. I 2013 ble det oppdaget celleforandringer hos over 700 kvinner. Det at forandringene ble oppdaget i tide gjorde at de kunne få behandling og dermed ikke bli syke. Problemet er at antallet kvinner som sjekker seg har sunket drastisk de siste årene. Når 4 av 10 kvinner ikke tar celleprøver er sjansen for at de oppdager eventuell sykdom for sent alt for stor. Slik kan vi ikke ha det, jenter. Livene våre er alt for verdifulle!

IMG_7213Selv var jeg på Gynekologklinikken i Drammen i går og sjekket meg. Har en fast gynekolog som jeg bruker der. Hun heter Cathrine Dunin-Woyseth og kan varmt anbefales. Ei herlig dame som jeg har veldig tillitt til og det gjør det uproblematisk å ta “understellskontroll” 😉
Jeg har sjekket meg jevnlig siden jeg var 19-20 år og har selvfølgelig tenkt til å fortsette med det. Dette må dere andre gjøre også!

Hvis du er nysgjerrig/interessert i mer informasjon om livmorhalskreft kan du lese om dette her: https://kreftforeningen.no

SJEKK DEG!