Bilmoro og deilig søndag

Denne helgen sto helt åpen i kalenderen, og der er luksus.

I går ble det i grunn ikke gjort så mye fornuftig, men jeg var da på en liten handletur med ungene. En handletur som det skulle vise seg utfordrende å komme seg hjem i fra. Etter å ha gjort diverse ærend var nemlig N godt forsynt med handling, så da vi hadde siste stopp på Rema 1000 valgte hun å bli sittende i bilen og høre på radioen mens M og jeg handlet. Da vi kom ut igjen kom den en melding på displayet i bilen og den laget en lyd før den ble taus. Meldingen rakk jeg ikke å se, men uansett hva den sa så var resultatet at batteriet var dødt og bilen umulig å få start på.

Dette har aldri vært noe problem med den gamle bilen, så jeg tenkte ikke engang tanken på risikoen for flatt batteri ved å la tenningen stå på mens vi handlet. Dette går åpenbart ikke med nybilen, så det er nok lurt å bytte batteri. Men hva skulle vi gjøre? Vi sto èn mil hjemmefra og hadde en bil som ikke ville starte. Sjekket ut andre som kom og gikk fra butikken, men så ikke noen kjente fjes. Snakket med en veldig hyggelig eldre mann, men selv om han var veldig hyggelig så hadde han ikke startkabler. Dermed sto jeg fortsatt der og blomstret da jeg endelig så et kjent ansikt. Det var ei som bor ikke så veldig langt fra oss, så jeg gikk raskt etter henne og spurte om hun hadde startkabler. Det hadde hun!

Dermed fikk jeg god hjelp og i fellesskap fikk vi koblet sammen batteriene og jeg fikk start på bilen min igjen. Jippi, tenkte jeg. Nå skulle vi komme oss hjemover igjen, men så enkelt var det ikke. Hun som hjalp oss sa at hun ville kjøre etter oss innover i tilfelle vi skulle få problemer, og det var jeg glad for. Etter bare et par kilometer fusket bilen veldig og hadde ikke lyst til å kjøre videre. Jeg måtte pent kjøre inn til siden og stanse følgebilen vår. Hun tilbød seg å kjøre oss hjem, så jeg sendte ungene med henne og ba de gi pappaen beskjed om å ringe meg. Hadde forsøkt å ringe han flere ganger, men han arbeidet i garasjen og hadde enten ikke med mobilen eller hørte den bare ikke. IMG_7114

Så satt jeg der og blomstret da. Bilen i veikanten og varseltrekanten ute. Ringte etter redningsbil og fikk 20 min å vente før han kom. For andre gang på ca ett år kom jeg kjørende hjem med bilen bak på lasteplanet hans. Forrige gangen var det jo større skader. Denne gangen så var det noe så idiotisk som et flatt batteri, og trolig en dynamo som hadde sluttet å lade.

Når bare min kjære får ferdig eksosanlegget på sin egen bil (som er det han jobber med i garasjen) har han nok andre prosjekter å begynne på. Har nå 3 biler til som trenger kjærlighet Antar at jeg må kjøre gamlebilen på jobb i morgen, men håper at han får friskmeldt nybilen ganske raskt 😉

I dag har jeg ikke vært ute og kjørt bil. I dag har jeg i stede vært ute og raket i hagen. Kommanderte ungene ut også, og de har vært til veldig god hjelp. I fellesskap har vi raket, båret og ryddet.IMG_7120 IMG_7121IMG_7123Nå står hengeren smekk full av hageavfall og er klar for en tur på fyllinga til torsdag. Det er første dagen jeg har andledning og gjenvinningsstasjonen har åpent lenge nok til at jeg rekker det etter jobb.

Nå er hagen nesten ferdig. Har kanske en snau times jobb igjen, og så har jeg noen hekker som må klippes. Men det tar jeg en annen dag. Nå skal jeg bare nyte resten av søndagen og gjøre minst mulig.IMG_7128

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *