Saftig sjokoladekake

Her kommer oppskriften på favorittkaken til junior.

Du trenger:
350 gram mørk sjokolade
150 gram sukker
165 gram smør
5 egg
2 ts melis
Litt fint revet sitronskall (gjerne fra økologisk sitron)

Bland egg og sukker. Det skal kun røres til det er godt blandet, ikke piskes til eggedosis.IMG_6810

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Her er det viktig at du bruker en bolle som er større en kjelen slik at det ikke kommer noe vann eller vanndamp i sjokoladen. Bollen skal heller ikke være i kontakt med vannet.
Alternativt kan du bruke en sjokoladesmelter. Jeg er jo veldig glad i min 🙂IMG_6809

Bland sjokoladeblandingen i blandingen med egg og sukker.
Rør godt.IMG_6811

Hell alt i en springform på 20 cm og stek midt i ovnen på 180 grader i omtrent 1 time. Ta aluminiumsfolie over kaken etter 30 minutter i ovnen slik at den ikke blir brent.

Min springform er på 24 cm, men det går også helt fint.
Som du ser velger jeg å kle bunnen og sidene i formen med bakepapir slik at kaken skal slippe lett og få en pen kant.IMG_6812

Kaken skal være fuktig i midten, men ikke rennende. Sjekk ved å stikke en kakepinne i kaken. Det skal henge igjen litt røre på pinnen.

Når kaken er avkjølt sikter du litt melis over, og til slutt strør du sitronskallet utover. Det siste pleier jeg å glemme, men det vil gi en fin balanse til kaken 😀IMG_6822 2

Denne kaken er tung og man spiser ikke så mye av den, men den er midt i blinken for de av oss som er glad i smaken av mørk sjokolade.

Jeg har en kollega som er glutenintolerant og siden det går helt fint å fryse ned denne kaken i ferdige kakestykker pleier jeg gjerne å ta med et slikt stykke til henne når jeg har med annen kake (med mel) på jobben. Det er en veldig enkel løsning, men den blir satt veldig pris på av de som er vant til å måtte stå over når andre koser seg med kake 😉

 

 

 

3 thoughts on “Saftig sjokoladekake

  1. Fikk i oppdrag å lage en glutenfri og melkefri kake til et bryllup jeg skal i!

    Kanskje jeg skal prøve meg på denne?!
    Bytter ut smør med soft spesial smør (melkefritt) og bruker coop mørk kokesjokolade (denne er faktisk melkefri).
    Ka du tru?

    Kan jo pynte med friske bær på toppen av melisen også.

    Ville du lagd den dagen før, eller blir den like gld hvis du lager og fryser den ned?

    //Trine

    1. Jeg synes det høres ut som et veldig godt altenativ.
      Foretrekker selv å lage kaken dagen i forveien, for jeg synes den har godt av å “sette seg” litt. Men det er ikke nødvendig. M foretrekker kaken nylaget 😉 Meldisdryss og friske bær er jo perfekt tilbehør.
      Lykke til! Spent på tilbakemeldingen du får 🙂

Comments are closed.