Nyttårsaften

Da er vi her. Årets siste dag!

For å oppsummere dagen så langt så har den i all hovedsak blitt tilbrakt på kjøkkenet. Begynte dagen med eltefrie rundstykker til frokost og fortsatte med forberedelser til kveldens middag. Bortsett fra en kort handletur har det gått i ett i hele dag. Og så måtte jeg selvfølgelig sette i gang med en ladning biscotti midt oppi det hele. Ris til egen bak, men uansett veldig godt. Dere får oppskriften en annen dag 🙂

Vi har tradisjonell kalkun til middag på nyttårsaften, men i stede for å stuffe en hel kalkun velger jeg i stede å stuffe et par brystfiletter i stede. Fant for mange år siden en oppskrift på stuffing på nett og har brukt denne siden. img_6583Eneste forskjellen er at jeg ikke bruker stuffingen alene, jeg blander den i ca 400 gr medisterdeig. Så åpner jeg opp filetten etter beste evne og fyller den med stuffing. Men blir ganske kreativ med snittingen av kjøttet for å få størst mulig kjøttflate. På den måten får jeg dekket til all stuffingen og så snører jeg kjøttstykkene til slutt. img_6570img_6573img_6576

Begge filettene er nå ferdig stuffet og stekt på utsiden. Om to strakser går de i ovnen slik at de blir ferdige en gang mellom syv og åtte. img_6577

Fortsatt mye som gjenstår før middagen er klar, men jeg har i alle fall skåret opp både poteter, gulrøtter, broccoli, løk og sjampinjong. Plus grønnsakene som blir basen for portvinssausen. Kjenner at jeg er bra sliten og kunne egentlig tenkt meg en time på øye før jeg fortsatte, men sånt er det ikke tid til. Blir nok ikke søvn før til neste år nå 😉 img_6584

Håper dere også er godt i gang med alt som må gjøres i dag og at dere får en deilig kveld sammen med familie og kanskje venner. Vi har besøk av en kammerat av T og datterens hans som er like gammel som N 🙂

Nyt kvelden og hverandre!