Skivebom de lux

I dag presterte N og jeg en skikkelig skivebom. Vet ikke helt hvordan vi klarte det, men det gjorde vi i alle fall.

Det begynte med at gutta mine skulle på skytterstevne i Ådal og de fikk derfor lov å regjere kjøkkenet frem til kl fem slik at de fikk laget seg mat og spist. Da de forsvant ut døra skulle frøkna og jeg i gang med vår kokkelering og jeg fikk beskjed om at hun gjerne spiste pasta carbonara 🙂 Veldig greit det, så da kjørte jeg i gang pasta og saus mens vi tinte et par sommerkoteletter i microen. I mangel på bacon delte jeg opp sommerkotelettene i småterninger som jeg stekte og hadde i pastaen.
I det vi skulle gå til bords ringte telefonen til N og det var ei venninne som hun hadde avtalt å reise i slalåmbakken med. Vi måtte bare spise først. Jeg antydet at det ville gå en times tid før vi kunne være i bakken. Vet av erfaring at det alltid går mer tid enn man tror. Da maten var ferdig og vi ferdig spist ba jeg frøkna gjøre seg klar til å gå i bilen.

Det varte og rakk, for det er første turen i bakken i vinter og hun hadde jo dermed ikke brukt utstyret på en stund. Dette måtte derfor finnes frem, tøy måtte finnes frem, utstyr has på, klages litt på, prøve broder`ns hjelm, velge sin egen allikevel, ta på støvler, spørre etter mobil og briller, finne nøkler til garasjen for å hente skiene og ENDELIG komme seg i bilen. Jeg ble temmelig matt underveis og sa vel noe sånt som at hvis det hadde gått stort mer tid nå så hadde hun fått beskjed om at det var for sent og at hun måtte bli hjemme. Hun hadde forståelse for det, men nå var vi da endelig på vei til bakken.

Hun ble levert i bakken og jeg konkluderte med at jentene ville rekke ca 2 timer. Ikke stort, men kanskje det var like greit siden det som sakt var første turen i vinter. Mange muskler som ikke er vant til å bli brukt og som nok vil være støle i morgen. Alle fornøyd.

Med frøkna på plass tok jeg en tur på butikken før jeg dro hjem. Jeg begynte da å regne litt på når gutta kom til å være hjemme. De skulle skyte 18,40 og bruker ca 1 time på kjøreturen. De ville altså være hjemme rundt halv ni. Da var det jeg kikket på klokka og så at den var 19,40!!!

19,40??? Hvordan gikk det til? Nei, det måtte være klokka i bilen som ikke hadde blitt stilt fra sommertid. Eller…..? Sjekket mobilen, fortsatt 19,40….
Trodde ikke mine egne øyne, men realitetene var ikke til å ta feil av dessverre. Jeg hadde levert frøkna litt før halv åtte, og jeg hadde avtalt å hente halv ni når bakken stenger.
Det vil si at hun slettes ikke får to timer i bakken, hun får EN!

Så mye styr, og så får hun bare en time på ski. Hvor tiden har blitt av underveis vet jeg ikke, men at vi har brukt mye tid er det ikke tvil om. Og at jeg åpenbart ikke har sett godt nok på klokka er det heller ingen tvil om. Nå sitter jeg her og skriver, og det er 10 minutter til jeg må ut i bilen igjen for å hente N. Det er tjuefem minutter siden jeg kom hjem. Rakk bare så vidt å rydde vekk matvarene og å sette rompa nedpå før jeg skal ut døra igjen.

Snakk om surrehuer, og snakk om skivebom!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *