Helg og litt juletanker

Gode intensjoner er vel og bra, men gårsdagen ble et eksempel på at det ikke holder å lage to-do liste hvis ikke arbeidstempoet er høyt nok. Laget meg liste med 7 punkter, men gjorde bare 2 av de 😉

De to punktene jeg gjorde var naturlig nok de som hastet mest, og jeg hadde ikke ambisjoner om å komme meg til bunn av listen. Men et punkt eller to til hadde jeg nok trodd jeg skulle få til. Det jeg gjorde var å gjøre klar vedskjulet til neste ladning med ved. Satte opp sperrer foran døra og fordelte den resterende veden fra forrige vinter slik at det skulle bli greit å kaste inn neste ladning. Belønningen var tett bryst og en pust som hørtes ut som om jeg hadde langt fremskredet kols, men det går over etter hvert.img_6277 img_6280

I tillegg gikk jeg gjennom massevis med bilder. Alle bilder jeg har tatt i år faktisk. Hensikten var å finne 12 gode bilder som jeg ønsket å ha med i neste års kalender. Søster`n og jeg har fast tradisjon for å lage en kalender i sammen, og en hver for oss. Den vi lager sammen er til felles familie, og den andre er til oss selv. I tillegg vet jeg at søsteren min lager en med familien til mannen sin også. Klarte nesten å komme meg i havn, men innså at jeg har flere bilder av N enn av M, så jeg må seg om jeg kan finnet et eller to gode bilder av han på pc`n til gemalen. Vil jo gjerne ha en balanse i antall bilder 🙂

Blant planene som det ikke ble noe av var å bake søtpotetmuffens, skrive innlegg her og å fortsette på hjemmesiden til huset i Thailand. Vel, gutta mine var på skytterstevne søndag, skal på et i morgen og torsdag. Og blir borte lørdag også. Det burde gi meg en mulighet til komme videre nedover på listen min. Morgendagen er fullbooket, men torsdag og lørdag er ledige. Nesten ledig i alle fall på lørdag. Skal på et mCash oppdrag, men regner med at det bare tar 1-2 timer.

En annen ting jeg virkelig må se å komme i gang med er julegavelistene mine. Der har jeg sviktet stygt i år. Må få sendt ut slike plagsomme meldinger til diverse slektninger slik at de kan hjelpe meg med tips, og så er selvfølgelig resultatet at jeg får tilsvarende meldinger tilbake. Like vanskelig hvert år det der, for heldigvis (og uheldigvis) har ikke ungene mange ønsker, men ønskene er til gjengjeld desto dyrere. Dermed blir nok løsningen for mange å gi penger slik at totalen kanskje blir nok til å oppfylle noen drømmene. Skjønner godt at tanter og besteforeldre synes det er kjedelig å gi penger, men jeg velger mye heller denne løsningen fremfor masse smågaver som ungene strengt tatt ikke har brukt for, og som bare blir liggende og slenge inntil de blir ryddet vekk eller kastet.

At vi lever i et overflodssamfunn er jo ingen hemmelighet og jeg vet at vi ideelt sett burde valgt gaver som gagner andre som trenger det mer enn oss. Men for å være helt ærlig så er ikke vår familie av de som har skyhøye julegavebudsjetter. Vi har helt ordinære lønninger og forsøker å ha fornuftige rammer på handlingen. Når jeg hører hva en del andre handler for, og hva folk får i julegaver så lurer jeg på hvor de får alle pengene fra. Enten har det skyhøye lønninger eller så handles det på kreditt som må betales ned gradvis.
Jeg tror både giver og mottaker har størst glede av en vel gjennomtenkt gave. Hvis den treffer blink er det viktigst, selv om den kanskje ikke var veldig dyr. Og så er det det her med “mange bekker små….” Ungene har som sakt ikke mange ønsker, men jeg synes de har vært kjempeflinke til å skrive ned gode ønsker. Fornuftige ønsker som de vil ha glede av lenge og i flere år fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *