Nye erfaringer

I går gjorde jeg nye ting. Nye ting/erfaringer er sikkert veldig sunt 😉

Det første nye jeg gjorde var å være med på et temamøte på rådhuset. På programmet den kvelden sto kollektivtilbudet i kommunen. Her hvor jeg bor går det kun busser når skolens elever trenger buss. I skoleferiene er det ikke mulig å ta bussen. Det gjelder selvfølgelig akkurat forbi her hvor jeg bor, det går jo busser i mesteparten av kommunen. Bare ikke i de mindre sentrale delene. Nå regner vi ikke med at det kommer til å gå busser forbi her utenom skolebussene, for det er det nok ikke grunnlag for, men fra de mer sentrale delene burde tilbudet vært bedre.
Jeg ser jo for meg hvordan det kan komme til å bli hvis M skal begynne på videregående i Kongsberg fra høsten av. Da blir det å stå opp grytidlig og ta bussen hjemmefra ca kvart på seks om morgenen for å være i Kongsberg før åtte. Ganske avskrekkende med nesten 2 timer reisevei hver vei, altså nesten 4 timer totalt. Da skal du være skikkelig motivert for å velge den skolen.

Ungdommene i bygda er også lite fornøyde med at nattbussen er avviklet, for da har de ikke mulighet til å velge den beste løsningen for å komme seg hjem hvis de har vært “på by`n” i helgene. Forstår den frustrasjon, for det er ikke så lenge siden tilbudet ble fjernet.

Representanten fra Fylkeskommunen som var med på møtet fortalte om hvordan systemet med bussene fungerer i fylket vårt og i hvilke grad det er mulig å påvirke tilbudet. Man skal prøve, og jeg håper at de lykkes.

Det andre jeg gjorde i går, og som jeg nok ikke trodde at jeg skulle komme til å gjøre var å se på VM i sjakk. Tenk å sitte oppe til kvart over ett om natten for å se på “sakte-tv” 😀 Jeg er ikke god på sjakk i det hele tatt selv, men det var allikevel fasinerende å følge med på Karlsen og Karjakin. Bilderesultat for vm sjakk new york

Litt trøtt i trynet i dag, men angrer ikke. Det er jo nesten helg og i morgen kan jeg sove lenger. Legg merke til at jeg ikke sier lenge, bare lenger. Må nok opp senest halv ni, men det er jo et par timer mer enn i dag. Det er skimarked i morgen, og frøkna trenger nye slalomski. Twintip er tingen, så da må vi passe på. Har sjekket at resten av utstyret hennes passer, så da må vi bare passe på å få byttet ut skiene. Bruktmarked et kjempelurt.Bilderesultat for skimarked sparebank 1

Nei, da må jeg komme meg avgårde på jobben. Håper dere får en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *