Moro med gresskar

Ja, jeg vet at det er gått et par uker siden Halloween, men det må jo være lov til å ha det litt gøy med gresskar allikevel 😀

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg så hadde vi bestemt oss for å prøve “Det kuleste du kan gjøre med gresskar” som Christopher Sjuve viser i videoen på siden til Klikk.no Vi bestemte oss for å lage denne rette til lunsj i går, for det ville bli en god stund fra lunsj til middagen senere i kveld og da tåler man en litt kraftig lunsj.

Vi hentet det ene gresskaret vårt, og begge har tålt lagringen veldig godt. Første trinn er å ta “hatten” av gresskaret.img_6204

Deretter må innmaten fjernes slik at vi bare står igjen med fruktkjøttet.img_6206img_6207

Deretter koker du opp 4-5 dl fløte som er tilsatt 2 fedd finhakket hvitløk og en klype salt og litt pepper. Dette helles ned i det tomme gresskaret.img_6210

Til slutt slipper du nedi en neve revet ost og litt krutonger. Krutongene er for å få en litt fyldigere konsistens.img_6212img_6214

På med hatten, og inn i ovnen. 200 grader i bortimot 2 timer.

img_6215 img_6216

Etter halvannen time i ovnen synes vi gresskaret så godt nok stekt ut. Vi turte i grunn ikke å ha det inne lenger, så tiden på opp til 2 timer er nok på et større gresskar enn vårt 😉img_6219

Spenningen var stor da vi løftet på lokket…..img_6221

Den så jo riktig så fin ut! Da gjensto det bare å løsne “kjøttet” langs kanten inne i gresskaret og blande det med resten av retten.
Siden det var upraktisk å bruke selve gresskaret som kjele så valgte jeg å flytte alt innholdet over i en ordentlig kjele. Langt mer praktisk 😉img_6223img_6225img_6227

Da gjensto det bare å forsyne seg. img_6230

Konklusjon: Retten var helt ærlig ganske kjedelig. Den var rett og slett ganske smakløs, men samtidig litt i overkant kraftig på grunn av all fløten.

Jeg tror at hvis jeg skal prøve dette en gang til vil jeg ha et litt mindre fett utgangspunkt, og så må jeg krydre langt bedre og kanskje slippe oppi noe spennende før servering. Kylling, bacon eller noe annet som kan gi konsistens og smak. Ser ikke bort fra at vi kommer til å prøve igjen, men med modifikasjoner 🙂

——————————————————————————————–

Jeg har tatt vare på en del av frøene. Tenkte å tørke de og bruke de neste år når vi prøver oss på å så gresskar på nytt 😀

img_6218

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *