Vi har fått noen tradisjoner som ikke er så lette å endre på. En av de er “Bryllupsdagspizza”
Det hele begynte med at jeg for noen år tilbake kjøpte med meg pizza fra en lokal pizzabaker da jeg dro hjem fra jobb på bryllupsdagen vår. Jeg tenkte at jeg ikke skulle behøve å lage middag den dagen, og så skulle vi heller kose oss sammen uten stress. Bare godt selskap, ferdig middag, rødvin og brus. Oss selv i sentrum liksom.
Dermed var tradisjonen et faktum, og hvert år forventer ungene (spesielt N) at det skal være pizza til middag 10. november.
Denne uka er jeg gressenke, men det betyr jo ikke at vi behøver å bryte tradisjonen 🙂 Laget en ganske annen vri på pizzaen denne gangen. N og jeg så en morsom pizza-variant på nett for en god stund tilbake og jeg lovet at vi kunne prøve den en gang. Og så ble den dagen i dag. Mange av dere har sikkert sett videoen på bl.a. Facebook, men jeg finner den ikke igjen akkurat nå. Hvis du ble nysgjerrig finner du den sikkert selv 🙂
Utgangspunktet er en ordinær pizzadeig. N valgte denne gangen å bytte ut litt av hvetemelet med grovt sammalt hvete for å få en litt grovere deig.
Først kjevles deigen ut til en tradisjonell rund leiv.
Deretter lager du stjernekryss i midten
Så tar du på tomatpurrè. Denne gangen valgte vi en kombinasjon av tomatpurre og ketshup siden N foretrekker det slik.
Deretter legger du på en god ladning ost, og fyller så på med de godsakene du ønske å ha i pizzaen.
Vi hadde på kylling og biff inne i pizzaen.
Så tar du tak i snippene i midten og bretter de over og rundt ytterkanten.
Deretter legger du et lag bacon rundt snippene som du nettopp brettet opp. La baconet gå hele veien rundt.
Pensle så baconet med BBQ sause.
Til slutt legger du mere godsaker i åpningene rundt på pizzaen. Vi brukte biff og bacon der også.
Pizzaen er klar for ovnen. 200 grader i 20 minutter, og resultatet så slik ut.
Klart for 16 års bryllupsdagskos for ungene og meg 😀
Mmm…… Kunne sikkert med fordel vært servert med en salat, men ….
Nyt kvelden og hverandre!