Scones

Scones er et slags rundstykke som opprinnelig kommer fra Skottland, men det bakes med bakepulver i stede for gjær. Den var opprinnelig rund og flat og på str. med en mellomstor tallerken. Det er vanlig å lage et kryss i sconesen slik at det er lett å dele den i fire biter som har en slags trekant-form.
Det er vanlig å bake med mel, smør/margarin, bakepulver, salt og melk, men kan også bakes med havre. Hvis du vil kan du gi de en ekstra piff ved å tilsette rosiner, sjokoladebiter, kanel, ost, valmuefrø eller andre godsaker.

Sconesene som N serverte oss i går er laget etter oppskrift fra skolekokeboka og i tillegg til hvetemel var det grov, sammalt hvete også. Dermed blir de ekstra gode for magen.
Vi fikk de servert nystekte med smør, brunost og syltetøy. Den opprinnelige varianten var å servere med marmelade, honning, syltetøy, krem eller smør, og selvfølgelig med en kopp te. Scones er jo veldig vanlig i england, og da hører te med. Det ble dårlig med te hos oss, men det var heller ikke noe savn 🙂

img_6075 img_6073

Det er luksus når ungene ønsker å eksperimentere på kjøkkenet. Da er jeg gjerne prøvekanin 🙂 Anbefales å prøve!

img_6074

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *