Gresskarhøsting

I dag har vi omsider hentet inn gresskarene våre. Det ene fikk bli igjen ute siden det begynte å råtne, men de to andre er kjempeflotte. Og tunge!img_5981  img_5982

Dermed har vi egenprodusert gresskar til lykt på Halloween, men vi må jo teste ut matretter også. Kan ikke ha fulgt opp disse gresskarene så kjærlig som vi har gjort uten å få mer igjen for det enn 1 dags lykt.

N har googlet mat med gresskar og fikk opp en laaaaaaang liste:
Syltede gresskar, Bakt gresskar med ostefyll, Gresskar med chili og ingefær, Gresskar med grønnkål og epler, Ravioli med gresskar, salvie og smør, Muskat kylling med gresskar, gresskarpai, Kylling fylt med gresskar, gresskarmuffens (!), scones med gresskar, Gresskargryte, Fenalårrull med gresskar, Ristet gresskar med salvie, Gresskarsuppe med strandsnegler (tror ikke det nei….), Gresskarostekake, Gresskarfudge, Gresskarrullekake og masse masse mer.

Jeg vet i alle fall at jeg har lyst til å bruke det ene til å prøve ut denne oppskriften her: Det kuleste du gjør med gresskar Det ser skikkelig godt ut 😀

Det andre skal jeg forsøke å få ut en del av kjøttet på i forbindelse med at vi lager lykten. Dette vil jeg gjerne prøve å lage gresskarmuffens med. Fant enda en spennende oppskrift, og selv om den ikke er med gresskar så har jeg lyst til å prøve den også. Det lå igjen 1 squash sammen med gresskarene og den blir nok til bl.a. matmuffens med gulrot, squash ost og skinke

img_5983

Her var det jammen ikke mangel på inspirasjon!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *