Man høster det man sår

Det heter så fint at man høster det man sår, og i år har jeg høstet slangeagurker, squash og snart gresskar. Det var nok ikke denne bokstavelige meningen han hadde han som kom med dette utsagnet en gang i tiden, men det er i alle fall det som er realiteten for min faktiske høsting akkurat nå.

Var jo så spent på om gresskar kunne gro her nord, og det kan de så absolutt. Nå har de nok blitt så store som de kan bli, for de er i ferd med å skifte farge fra grønn til orange, og ligner virkelig på disse gresskarene man ser på halloween bilder. Nettopp Halloween var nok noe av motivasjonen da N spurte meg om vi kunne så gresskar i år. Hun fantaserte om å lage egenproduserte Halloween-gresskar, og jammen tror jeg at hun får ønsket sitt oppfylt. img_5749-kopi

Som dere kan se på bildet har det blitt 3 flotte orange fargeklatter blant alt det grønne. Bladene på plantene begynner å bli mindre spenstige og mindre grønne, men jeg håper at planten holder liv i gresskarene en liten stund til. Vil så gjerne at de skal være freshe og flotte når vi nærmer oss midten (og kanskje slutten) av oktober. Tiden vil vise.img_5746-kopiimg_5747-kopiimg_5748-kopi

Som jeg har vist dere tidligere har det blitt en del flotte slangeagurker også, og gutta mine har proppet seg med så mye slangeagurk i sommer at de nok er forsynt for en god stund fremover. Siste slangeagurken ligger på kjøkkenbenken nå, så da var den sesongen over.

Siste innhøsting av squash er også over. Da vi hadde besøk av foreldrene mine og niesen min på søndag sendte jeg de 2 siste med dem. Foreldrene mine fikk den “minste”…img_5739-kopi

…. og niesen min fikk med den største. Og den var STOR!img_5738-kopi

De spiser visst masse squash, så jeg har tro på at de klarer å spise opp denne også. Får bare håpe at den er smaker godt og ikke er så forvokst at det bare er frøkjerne og lite annet. Uansett er det fasinerende at den har vokst seg så stor der ute i hagen vår 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *