Helgen min

Helgen suser av sted og jeg henger med etter beste evne.

I går var jeg på Svelvikdagene. Disse dagene husker jeg veldig godt fra jeg var unge, og det var kjempespennende å reke gatelangs og se på alle bodene. Både butikkene i gata og alle lag og forretninger hadde boder, og det meste kunne kjøpes og tas lodd på. Det var konkurranser, småting som ble delt ut og helstekte svin.
Nå er det jo ofte slik at det minnet man har i hodet fra man var barn ikke helt stemmer med dagens virkelighet. Så også i dette tilfellet. Det var boder nå også, men ikke på langt nær så mange som det var før. I tillegg er det for mange “jalla-boder” synes jeg. Jeg har full forståelse for at de som driver med disse bodene skal tjene til livets opphold, men jeg synes ikke de hører hjemme på lokale markeder. Ballonger fra lokale virksomheter som deles ut til ungene er helt i orden, men heliumsballonger i form av delfiner, sjørøvere og prinsesser er ikke min greie. Heller ikke alt det andre skrotet som ingen har bruk for. Ja da, jeg vet jeg høres ut som en gammel grinebiter. Kanskje er jeg det, men det er bare det at jeg savner den settingen og stemningen som jeg forbinder med slike dager.

Det jeg fortsatt liker veldig godt med disse dagene er det å treffe gamle venninner og skolekamerater. Mennesker som jeg bare ser en sjelden gang, og da gjerne på nettopp Svelvikdagene. Hilste på et fint knippe bekjente og hadde det i bunn og grunn ganske bra i går. Det var sangkafe med mannskoret (og vips høres jeg ordentlig gammel ut) og masse mennesker i gatene. Det er kjempekos.
Det ble kvelden før vi var hjemme, men gutta hadde vært på skytterbanen og øvet til dagens skytterstevne så de hadde ikke akkurat savnet oss 🙂

På fredag fant N ved en tilfeldighet ut at krepsesesongen har begynt og lurte på om vi kunne prøve på krepsefiske. Hun søkte på nett og fant ut at det var viktig å spørre grunneier før man forsøkte å få tak i krepsen, men siden vi er grunneiere selv så var jo ikke det noe problem. Fredag kveld satte vi derfor ut tregrillspyd med reker litt ut i vannet i håp om å lokke til oss kreps. Vi rigget oss til med lang, lang skjøteledning og lyskaster så vi skulle kunne sjekke responsen senere på kvelden. Vi var ute både kl halv elleve og kl tolv, men ikke noe hell. Litt usikker på om vi var skuffet eller lettet……….. 😉 IMG_5402IMG_5404

På lørdag dro jeg derfor innom biltema og kjøpte med meg 2 krepseteiner. Tenkte at dette var en enkel og behagelig måte å forsøke å få tak i kreps på. Men så var det det med å sjekke opp lover og regler da. Litt for sent fant jeg nemlig ut at det slettes ikke holder å være grunneier når det gjelder å sette ut teiner. Man må i tillegg registrere teinene før 1. august, og den datoen har vi passert for lenge siden. Dermed hjelper det jo ikke så mye at vi er midt i krepsesesongen (10-17 august). Teinene må nok pakkes vekk frem til neste år, og så får vi forsøke å huske registreringen i tide da 🙂IMG_5437

Det nærmeste vi kom skalldyr denne helgen var hummersuppen som N og jeg hadde til lunsj i dag. Det høres jo i utgangspunktet ganske fornemt ut, men var rett og slett et resultat av at vi er tomme for brød og måtte finne noe annet. Suppa var kjempegod den, og så var det kjekt å få ryddet litt plass i fryseren. Det var nemlig en frossen ferdigsuppe jeg kjøpte for en ganske god stund siden, og som bare har blitt liggende. Tullete å kjøpe slik når man glemmer at man har det. Vel, nå er den fortært 😉

Neste post på mitt program i dag er kirsebærhøsting. Noen bekjente litt lenger oppe i gata har spurt om vi har lyst til å ta en tur og plukke det vi har behov for av kirsebær hos de. Nå har vi vel strengt tatt ikke noe stort behovet for bær, men når de er så greie og kommer med et slikt tilbud så synes jeg at vi bør takke ja. Tar med meg N, så kan vi bytte på å klatre i stigen med bøtte og plukke, og å holde stigen. Ei halv (eller kvart) bøtte holder i massevis, så skal vi ikke se bort fra at det kanskje blir litt kirsebærlikør etter hvert. Litt usikker på hva jeg skal bruke resten av bæra til, men vi får maule det vi orker 😉

Kos dere videre med helgen!IMG_5438

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *