Pumpkins

Da vi i våres skulle kjøpe frø til slangeagurker og annet som jeg ønsket å ha i drivhuset var N kjapt frempå og ønsket seg gresskar. Hun spurte om dette i fjor også, men dengang ble det ikke noe av. Litt usikker på hvorfor, men antageligvis pga at jeg ikke visste hvor jeg skulle ha de. I år ble det derimot klarsignal.IMG_5387

Jeg har forsøkt meg på masse rart i drivhuset, og utenfor, med varierende hell. Det har vært mange runder med tomater som har blitt både gule og grønne, men den gangen de endelig ble røde ble de glemt bort. I alle fall til N minnet meg på de 😉 Jeg har forsøkt brokkoli, sukkererter, aspargesbønner, mais og squash (som ble bra faktisk) for å nevne de jeg husker akkurat nå. Det blir sådd med stor iver, og dumpet i skogkanten når det ikke blir noe orden på det. Det eneste som har vært en suksess hvert eneste år er slangeagurkene mine 🙂IMG_5390

I år var det altså gresskar som var årets eksperiment og de lå an til å få stusselig vekstforhold. Alle 6-8 plantene i ei 60 liters badebalje er en lite gjennomtenkt ide. Det ser så greit ut når de begynner å spire, men så blir det fart i veksten og da innser man kjapt at det ikke var så lurt allikevel.
Derfor var det veldig kjekt da jeg kom over pallekarmene tidligere i sommer og fikk de på plass i hjørnet mellom drivhuset og støttemuren ute. Med er par sekker jord i hver karm ble det et par skikkelig gode senger for gresskarplantene. Jeg plantet like gjerne squashen min i halvdelen av den ene karmen også, og de stortrivdes alle sammen (selv om det så tvilsomt ut de første par dagene)IMG_5385

Nå har alle pantene kost seg ute i hele sommer og klart seg strålende gjennom sommerferien vår. Med god vanning fra oven har de klart seg helt uten bidrag fra meg.IMG_5366IMG_5365IMG_5384IMG_5386

N har planer om å være selvforsynt med gresskar til Halloween og kanskje blir ønsket hennes oppfylt. For å være helt ærlig er det langt større avkastning på squash-plantene enn gresskarene, selv om det er betydelig flere av den sistnevnte. Men det er faktisk gresskar på gang. Jeg vet ikke helt hvor fort de skal vokse, og jeg vet ikke hvor store de rekker å bli før høsten setter inn. Det er spådd herlig sommervær igjen til neste uke, så kanskje blir vi kronet med suksess. Det hadde vært veldig gøy hvis vi lykkes : -)

Siden ingen av oss er synske så må vi pent vente og se, men uansett utfall så er plantene store og frodige og et flott syn. Spesielt blomstene, synes jeg.IMG_5364IMG_5361IMG_5362IMG_5363

Time will show 😀