Kanelsnurrer

Når jeg tenker på kanelsnurrer tenker jeg på sommeren for 2 år siden. Tidlig en morgen kom 2 kollegaer av meg på jobb med hver sin kurv med nystekte kanelsnurrer og gikk rundt og serverte alle som var på jobb. Jeg hadde tidlig sommerferie også den sommeren og var blandt de heldige denne morgenen.
Grunnen til at jeg husker dette så godt var ikke bare kanelsnurrene, men også at dette var da jeg ble klar over at disse to kollegaene mine hadde funnet hverandre og var kjærester. En ordentlig søt historie i dobbel forstand.

I dag har jeg selv bakt disse samme snurrene for første gang. Oppskriften kommer fra “Trines Mat” og er også å finne på bloggen hennes. IMG_5371

Det står i oppskriften at hun anbefaler kjøkkenmaskin med eltekroker, men det har jeg ikke så her var det rå armkraft som måtte til. Underveis må jeg innrømmet at jeg ønsket at jeg hadde hatt en kjøkkenmaskin, men den ville strengt tatt bare stå å ta opp plass og støve ned mesteparten av tiden.
Grunnen til at jeg ønsket jeg hadde hatt en kjøkkenmaskin akkurat da er at det var ganske tungt å kna og elte deigen, og deretter temmelig klinete. Men det gikk seg til og deigen ble kjempeflott. Vurderer å prøve meg med håndmikser og eltekroker neste gang, men er redd for at det kan bli for tungt for den 😉 IMG_5367

Deigen hevet supert og ble stor og luftig. Den var god å kjevle ut og det var en overraskende grei jobb å lage knyttene/snurrene. De ser så avansert ut, men det er de heldigvis ikke.IMG_5368

Det ble 3 runder i ovnen og totalt 24 snurrer. Det første brettet var knapt ute før frøken N måtte prøvesmake. M var ikke langt unna han heller 🙂IMG_5370

Mmmm….. Deilige!

NB! Hvis du stusser på flekkene i boka så henger det sammen med å elte 150 g smør inn i deigen. Det er nemlig ikke alltid at ting går helt som planlagt  😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *