Å planlegge middag er vanskelig synes jeg. Noen liker ikke ditt og andre spiser ikke datt. Og på toppen av det hele kommer matallergi. Festlig…
Mens jeg handlet i dag datt det ned i hodet på meg. I dag skulle jeg bake egne hamburgerbrød og lage mine egne hamburgere. Det var det jeg skulle gjøre 🙂
Som sakt så gjort, og vel hjemme fant jeg frem en oppskrift på nett. Den var fra Tine.no og var varmt anbefalt av mange så jeg, så det var nok et godt valg. Hadde lyst på brød som var litt smågrove, for de fine er litt kjedelige synes jeg.
Jeg hadde ikke fin sammalt hvete så jeg brukte den grove som sto i skapet mitt i stede. Resultatet ble knallgodt, så det må være lov å eksperimentere litt.
Mens brødene sto til heving begynte jeg med burgerne. Aller helst foretrekker jeg karbonadedeig, men i dag ble det kjøttdeig. Siden den allerede er tilsatt salt valgte jeg å ikke tilsette mer. Tilsatte bare litt pepper, melk og 1 egg.
Deretter veide jeg opp porsjoner på 100 gr og gjorde de klare til steking.
Det er masse som er godt å ha på hamburgere, men siden T er allergisk mot sennep er det noen viktige godsaker han ikke kan spise. Bl.a. dressing og suragurk som jeg synes er et must på burgerne 😉
For å gi han også noe som ville tilføre litt ekstra god smak stekte jeg derfor opp en liten runde med bacon. “Alt blir bedre med bacon” har en klok person sakt, og jeg må si meg veldig enig.
I mellomtiden hadde hamburgerbrødene også blitt ferdige, og de så supere ut.
Da alle godsakene var på bordet gjensto det bare å rope på resten av gjengen min. De var ikke vanskelige å be 😉
3 thoughts on “Mmm… hamburger”
Comments are closed.