Røsti poteter

I går prøvde jeg meg på noe som jeg aldri har laget selv, men som jeg synes er knallgodt! Nemlig røsti poteter 😀

Gutta reiste på banen for å skyte i går ettermiddag og siden jeg hadde masse poteter i skapet etter helgen bestemte jeg meg for at det var på tide å sjekke ut en oppskrift jeg fant på VG nett for noen dager siden. Når jeg i ettertid ser på oppskriften så er den såpass enkel at jeg vel strengt tatt ikke trenger noen oppskrift neste gang jeg skal prøve meg, men slik så den i alle fall ut:

Ingredienser til 4 porsjoner

8 stk poteter
0,5 stk løk
5 ss smør
Salt og pepper

Slik gjør du det:

Du kan velge om du skreller potetene eller ikke. Riv løken på et rivjern. Kok løk og poteter i ti minutter, slik at potetene er halvkokt. Sil av vannet.

Når de er kalde nok til å håndtere, river du potetene på rivjern (eller skjær dem i tynne strimler med en kniv om du ikke har rivjern).

Skvis ut så mye vann av de revne potetene du klarer med nevene. Tørk til slutt løk og poteter tørt med kjøkkenpapir.

Bland godt og ha på litt salt og pepper. Ha smør i stekepanna på middels varme.

Ta en spiseskje av blandingen, form lett med hendene og legg i stekepanna, så mange du får plass til.

Stek i fem, seks minutter (til det har dannet seg en sprø skorpe) og snu den. Stek i noen minutter til slik at potetene er helt gjennomstekt.

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *

Jeg glemte å ta bilde da jeg serverte frøken N middag, men husket det da M skulle spise etter skyting. Da hadde det til gjengjeld gått 2-3 timer siden maten var ferdig, så kyllingen så ganske stusselig ut. Til gjengjeld var det veldig enkelt å varme opp potetene igjen i ovnen, og de smakte fortsatt knallgodt 😀

Når det gjaldt sausen så valgte jeg en enkel løsning. Ferdigsaus som jeg kokte opp med litt sukker, for den var sterk og litt for sur. Ble så bra atte 😉

IMG_5307 IMG_5309

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *