Ferie

I skrivende stund befinner jeg meg i Thailand. Det er slutten på sommerferien og om et døgn vender vi nesa hjemover. Når dere leser dette har vi akkurat landet på norsk jord igjen.  

Vi har hatt tre varme, avslappende og late ferieuker. Hver morgen har jeg gått ut i denne dusjenIMG_4961

Og hatt denne utsikten mens jeg vasker megIMG_4965
En fantastisk start på dagen. Vi har jo dusj på badet som hører til soverommet vårt også, men fra den dagen pappa hadde utedusjen klar har vi bare brukt denne 🙂

Vi er utrolig privilegerte. Foreldrene mine kjøpte seg hus i Thailand for ca 8 år siden, og vi har fått lov til å låne det når vi har ønsket. Dette er vår femte tur hit, og hvis vi får muligheten vil vi komme tilbake igjen. Det er jo ganske dyrt å drifte et hus, også her nede. Derfor er foreldrene mine usikre på hvor lenge de skal beholde det. Men foreløpig har vi muligheten og det setter vi veldig pris på. 

Eiendommen er døpt Oasen, og det med rette. Da den ble kjøpt var boligen helt ny og hagen var ubearbeidet.  Foreldrene mine har selv tegnet og planlagt utseendet og plantene. De har selvfølgelig konferert med gartneren som følger opp eiendommen, men de hadde klare ønsker for hvordan resultatet skulle bli. 

For hvert år de er her nede gjør de små og store endringer og forbedringer, og stedet blir bare flottere og flottere 🙂
Jeg skal gi dere et lite bildeskred i løpet av helgen, så kan dere selv se.
 

Eiendommen ligger på et bevoktet boligfelt og passes på av flere vakter. Vi bruker 15-20 min inn til sentrum av Hua Hin og ca 10-15 min til Pranburi. Det et absolutt en fordel å ha bil (vi låner bilen til foreldrene mine), men det går ofte busser i begge retninger.  I tillegg har vi en fast drosjesjåfør som vi bruker når vi trenger det. 

Vi er ikke bare privilegerte som har mulighet til å låne dette fantastiske stedet. Vi er også privilegerte som i det hele tatt har mulighet til å komme ned hit og leve som grever. Det er masse fattigdom i Thailand, og selv om dette er av de bedre områdene er det allikevel mange som har det tøft her også. De militære har tatt styringen i landet og jobber aktiver for å få slutt på korrupsjonen, men selv om vi ser store forbedringer er det fortsatt mye som gjenstår. Penger, eller mangel på penger vel og merke har fratatt mang en Thai muligheter til høyere utdanning og annet som de i utgangspunktet var berettiget til. Ungdommer som har vært gjennom røffe tester for å komme seg inn på skoler blir forbigått av andre som har mere penger. De kjøper plassene rett for nesen til de som egentlig skulle hatt de. 

Forhåpentligvis blir det noe bedre nå. Det nye styret har blant annet innført rett til skolegang frem til barna er 15 år. Det vil nok ta lang tid å få stopp på korrupsjonen, men sakte men sikkert håper jeg at også dette vil bedre seg.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *