I rute

Da er nedtellingen i gang. I går vasket vi hus og jeg strøk skjorter. Timeplanen har vært klar en stund, så må er nedtellingen til søndag i gang.

IMG_4263Jeg har hatt fri fra jobben i dag og gjort forberedelser i stede. Begynte med å koke poteter til potetsalaten og deretter dro jeg på handletur. Har kjøpt masse blomster som forhåpentligvis er like fine på søndag. Så har jeg handlet MASSE matvarer. Nå er de sortert i kjølevarer og annet. Dette “annet” er deretter sortert i “skal ikke brukes før på søndag” og “skal brukes i morgen” Denne siste gruppen står på benken og den første gruppen står i poser i gangen og kan tas med bor til lokalene vi har leiet i morgen. IMG_4262
Da jeg kom hjem fra handleturen laget jeg sjokoladekaken som junior ønsket seg, og deretter for jeg ut igjen. N trenger nye fotballsko så jeg passet på å hente henne da skolen var slutt og dro på ny handletur. Hentet samtidig flere blomstervaser som jeg låner fra en annen kollega. Dette er slike høye “reagensrør”, og dermed blir det enda flere høyder på blomstene. Gleder meg til å se hvordan det blir i virkeligheten 🙂IMG_4261

Vel hjemme igjen var klokka nå passert halv fem, så da satte jeg i gang med bunnen til pavlova-kaken. Valgte å vente med å banke denne til ettermiddagen, for jeg manglet et godt fat å ha den på. Tenkte derfor at det var lurt å se hva jeg fant av passe store firkantede fat, slik at jeg kunne tilpasse størrelsen på kaka til fatet. Smart, ikke sant 😉IMG_4260
Fant dette enkle, men flotte “verdens beste” fatet på Europris faktisk. Ikke kostet det stort heller, så jeg kjøpte to. Kommer sikkert godt med når vi skal begynne å legge opp maten i morgen (eller søndag). Tror dessuten at de lar seg stable, så da tar de jo ikke så mye plass senere heller.IMG_4257IMG_4258

Nå står pavlovaen i ovnen, gutta har reist på skyting (med godkjennelse fra meg 😉 ) og neste post på programmet mitt er smørdeig til 2 paier. Greit å gjøre de klare nå, så står de bare i kjøleskapet til søndag. Lager fyllet i morgen, og så får det også stå i kjøleskapet til søndag. Dermed er det fort gjort å slenge de i ovnen når vi kommer fra kirken. De skal jo bare steke i 15-20 min.

Fikk akkurat besøk av et vennepar som kom med gave til M, og om ikke lenge kommer svigerinnen og svogeren min fra Risør. Britt (svigerinnen min) er rå på kjøkkenet og har laget koldtbord mange ganger. Blir deilig å jobbe sammen med henne i morgen. Mulig jeg er naiv, men jeg tror vi er greit i rute. Velger i alle fall å tro det 🙂