Hopp og sprett

I dag er det Kristihimmelfartsdag, altså himmelspretten. Vi var tidlig oppe og hoppet og kom i gang med dagen.

Gutta er på skytterstevne i dag og jeg bestemte meg i helgen for at jeg skulle få gjort unna litt til konfirmasjonen i dag. Hadde planlagt å bake 2 kaker, steke masse løk og ca 40 karbonader, men droppet den ene kaken. Junior ønsket seg denne kaken fersk til den store dagen, så da blir det slik. Den andre kaken er verdens beste ostekake, og den tåler veldig fint en tur i fryseren. Har faktisk hatt for vane å bake 2 kaker i januar i forbindelse med bursdagen til N, og putter da den ene i fryseren. Der ligger den og venter på bursdagen til M i februar og den smaker akkurat like godt da. Litt usikker på om jeg har gitt dere den oppskriften, men legger den ut en av de nærmeste dagene hvis jeg finner ut at jeg ikke har delt den allerede 🙂

I går tok jeg ut 5 pk med karbonadedeig, og det utgjorde til sammen rett over 4 kg. Blander karbonaden med egg, salt og nykvernet pepper og lager de på ca 100 gr hver. IMG_4071IMG_4072

Blir deilig å få disse i fryseren og vite at den posten kan hukes av på to-do listen min.IMG_4075
Har i tillegg kjøpt masse løk som stekes opp ferdig og fryses. Svigermor er knallgod på karbonader med stekt løk og har ofte en ferdig form i fryseren når vi kommer på besøk. De karbonadene og løken er minst like gode når de tines og varmes i ovnen som nystekte kaker og løk. Føler meg derfor trygg på at gjestene ikke kommer til å merke forskjell heller. Og gjør de det så plager ikke det meg heller 😉IMG_4080

Ostekake in-the-making 🙂

IMG_4076

Tok meg en liten pause før jeg satte i gang med løken (som tok 1 time fra begynnelse til slutt) og ble med N ut i drivhuset hvor hun har et lite akvarie. For noen uker siden var hun nede i fjæra og hentet en ladning med froskeegg, og nå har de klekket. Det er yrende liv og spennende for frøkna.IMG_4078

I skogholtet like ved huset vårt fant vi masse hvitveis. Ingen tvil om at våren er her 🙂

IMG_4079

Nå venter jeg på at gutta skal komme hjem fra skytterstevne, og så skal vi på besøk til yngste søsteren til gemalen. Det er de vi skal 3 uker til Thailand med i sommer, og vi skal planlegge ferien, lage noen spilleregler og kose oss med deilig mat. Mmm. Livet er godt 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *