Bursdagsbaking

Siden det er bursdagen til kjæresten/mannen/gemalen/gutten min i dag skulle jeg bake kake til ham i går. De har tradisjon på jobben hans for å ta med kake på egen bursdag og jeg fikk oppdraget 😉

Handlet på vei hjem og rakk å bake kaken før jeg kjørte N på treningskamp i går. Var hjemme igjen nærmere ni på kvelden og skyndte meg med å komme i gang med kremen som skulle på kaken. Bakte en nugattikake/chocolate heaven og kremen er svært mektig og veldig god. Har laget denne kaken et par ganger før og den er ikke stor, men høy og en skikkelig konfektkake.

Sto og skravlet litt med T da jeg blandet sammen ingrediensene til røren og oppdaget at jeg hadde tabbet meg ut straks jeg kjørte i gang håndmikseren for å blande i siste ingrediens som var rømme. Var på forhånd klar over at jeg kun skulle ha i 100 gr rømme, men siden skravla gikk og tankene var et annet sted endte jeg med å ploppet oppi alt innholdet i boksen. Totalt 300 gr……..

Dermed ble kremen fortsatt veldig smakfull og god, men alt for tyntflytende. Jeg delte opp kakebunnen i fire skiver og begynte å legge kake og krem lagvis, men innså kjapt at dette ikke kom til å gå etter planen. Halvveis i stablingen var kremen på vei i alle retninger og kaken fløt utover. Jeg forsøkte å kjøle ned kremen og kaken, men det var ikke mulig å redde den. Tok på de siste lagene med kakebunn og krem, og resultatet lot ikke vente på seg. Kakefatet som i utgangspunktet var alt for stort var nå nesten fylt opp med kake.

Dermed satte jeg kaken i kjøleskapet og ventet på at den skulle stivne litt. Tok den ut og heiste kremen opp på kaka med slikkepotten, men det var ikke mulig å få den til å ligne på den opprinnelige kaken. Nederlaget var et faktum.

Slik skulle kaken sett ut:IMG_1674

Og slik ble den seende ut. Jeg slang på litt hvit sjokolade for å gjøre den litt mer tiltalende, men bra ble det ikke. Som min kjære datter så vakkert beskrev det: “Mamma, den ser ut som ei ku-ruke” 😀IMG_3917

Dermed var det bare en ting å gjøre, og det var å finne på noe annet i stede. Da klokka var  ti på kvelden smalt jeg derfor kjapt sammen en røre til cupcakes og stekte de. Satte de til avkjøling og hentet den ferdige sjokoladesmørkremen jeg hadde i fryseren fra forrige gang jeg laget disse. Det blir så mye krem på oppskriften av jeg pleier å fryse bort halvparten og dermed er det enkelt å lage kakene neste gang. Lot kremen ligge på benken og tine til i dag tidlig og visste at jeg hadde god tid til å pynte kakene før T skulle ha de med seg på jobben.

Litt før syv i dag tidlig var jeg i gang med kakene, men så viste det seg at det var for lite krem til å pynte alle 18. Da var det ikke annet å gjøre ennå skynde meg å lage enda en ladning med krem. Hadde ikke alle ingrediensene jeg trengte og måtte være litt kreativ. Philadelphia melkesjokoladeost ble byttet ut med et par store spiseskjeer med Nugatti i stede. Fargen var den samme og selv om smaken ikke var lik var den ordentlig god.IMG_3915

På dette tidspunktet hadde T vært nødt til å reise på jobb for å være på jobb i tide, men jeg kjører jo forbi på vei til min egen jobb og hadde avtalt å stikke innom.

Det ble mye komæsj for å få landet bursdagskaken, men jeg håper kollegaene hans var fornøyd med cupcakes`ene. Jeg vet i alle fall at mine kolleger ble veldig fornøyd med skred-kaken jeg hadde med meg på jobben. Noen måtte jo spise den opprinnelige kaken, for selv om den ikke hadde utseendet med seg så smakte den jo fortsatt veldig godt 🙂IMG_3918

Gratulerer med dagen, gutten min! Elsker deg!
Hjerte