Knowledge is power

Eller som det blir på norsk: Kunnskap er makt.

Da jeg ble tillitsvalgt var jeg ikke helt sikker på hva jeg hadde begitt meg ut på. Hva ville det bli forventet av meg og var jeg egnet til dette? Jeg følte meg helt klart en tanke grønn på mitt første tillitsvalgtmøte i januar ja.

I forrige uke var jeg og en annen kollega på grunnkurs for tillitsvalgte. Vi er like ferske begge to og gledet oss til kurset. Etter to dager på Gardermoen med masse flotte foredrag og gode arbeidsgrupper følte vi oss begge to mer klare. Kunnskapen gjorde oss godt og vi følte at vi hadde mer å bidra med.

Men hva gjør man hvis man oppdager at arbeidsplassen ikke har denne samme kunnskapen? Hva hvis man oppdager at ledelsen gjør som de vil og ikke tar seg bryet med å spille på lag med de tillitsvalgte?
En tanke frustrerende sier du? Ja, helt klart.

Min økte kunnskap om lover, regler og forskrifter er en god ting, men samtidig veldig frustrerende. Kunnskap er makt, men det er også en stadig påminner om avstanden mellom ledere og ansatte.

Kanskje hadde det vært enklere å leve etter ordtaket “Ignorance is bliss”?
Det er helt klart ikke noe alternativ, men allikevel…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *