Energi-boost!

I dag har min kollega Marianne og jeg hatt vårt 7. foredrag om privatøkonomi. Dagens klasse var 2. kl elektro. På forhånd fortalte læreren at klassen var ganske lunken til tanken på å bruke 2 skoletimer med bankforedrag. De hadde lurt på om det var mulig å slippe unna. Dermed var ikke forventningene våre spesielt store kan vi vel si, og vi var spente på hvordan denne runden ville bli.

Så kommer vi inn i klassen og rigger oss til. Kobler opp telefonen min hvor presentasjonen ligger og føler at vi står litt krøkkete til i dag. Men finner en greit plassering i forhold til hverandre og skjermen og kjører i gang.
Opplegget begynner med en presentasjon av oss selv og en runde der ungdommene tester sin egen økonomi. En del skravling elevene i mellom under testen, men det er relevant til temaet og viser at de ønsker å bidra.

Privatøkonomi

Vi har ikke begynt å snakke om resultatene en gang før spørsmålene begynner å komme. De lurer på temaene som blir nevnt og ønsker tydelig å komme med respons, og dermed er vi i gang.

Elevene er fantastisk ivrige og kommer hele tiden med spørsmål. Hendene er oppe støtt og stadig og vi ser på blikkene at de virkelig følger med på det vi sier. Dette engasjerer og Marianne og jeg storkoser oss 🙂

Da det bare var 5 minutter igjen av 2. skoletimen var vi ennå ikke ferdig med presentasjonen vår, og det er første gangen. Vi hopper over enkelte sider, men klarer fortsatt ikke å være i mål da det ringer ut til friminutt. Da er det det utrolige skjer. I stede for å sprette opp og forlate klasserommet blir elevene sittende! De fortsetter å rekke opp hendene og stille spørsmål og har det slettes ikke travelt med å avslutte. Vi brukte nok ca 5 minutter av friminuttet deres, og de likte det!

Da vi var ferdige måtte vi skryte av de og fortelle hvor fantastisk morsomt det hadde vært å være hos de. Og det mente vi av hele vårt hjerte. Det er den beste klassen vi har vært hos og vi følte virkelig at vi fikk kontakt med gutta. En utrolig morsom opplevelse og en skikkelig energi-boost !

Dette er utrolig gøy og vi håper at vi får lov til å være de som skal representere banken og holde foredrag om et år igjen 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *