1001 Smatt

I går ble det omsider bursdagsfeiring for den flotte 15 åringen min. Vi fikk besøk av søsteren min med familie og eldste datteren til T med veslefrøkna på snart 4 år. Utrolig koselig 🙂

Gjestene kom kl 15,00 og først ble det servert middag. Etter ønske fra bursdagsgutten laget jeg en rett som heter “1001 smatt” og er en orientalsk gryte. Oppskriften er ærlig og redelig stjålet fra svigerinnen min.

Oppskriften er som følger:

500 gr bankekjøtt (jeg brukte mørbrad av okse)
500 gr svinekjøtt av steken eller mørbradstykket (jeg brukte ytrefillet)
3 ss hvetemel
1 ts karri
1 ts paprika
1ts salt
Melange margarin
ca 4 dl panneavkok
3 løk i skiver
2 dl mills ketchup

Kjøttet skjæres i små stykker som vendes i hvetemel tilsatt karri, paprika og salt, før det brunes i melange margarin. Kok ut av pannen etter hver runde med kjøtt.

Ha kjøttet i en kjele og tilsett panneavkok.
La kjøttet småkoke til det er mørt.

Brun løken og ha den i kjelen sammen med kjøttet. Tilsett Mills ketchup og smak retten til. Det kan være lurt å nå la kjelen stå og godgjøre seg på platen en times tid på lav temperatur før servering, for smakens skyld.

Retten skal smake sterkt. Til denne retten serveres rødbeter, mandarinbåter, rosiner, bananer, ananas og peanøtter i skåler hver for seg.
Ris, pariserloff og smør hører også med.

IMG_3021

Enjoy!

3 thoughts on “1001 Smatt

  1. Tilbaketråkk: 1. Mai | Fjordfrue
  2. Tilbaketråkk: Helge-gleder | Fjordfrue

Comments are closed.