Søndagsfri

Deilig med en dag som kommer servert med blanke ark. Hadde ingen planer for dagen dag jeg sto opp i dag, og har stort sett fortsatt i det sporet. Frøkna ville i bakken i dag, og broderen ble med. Etter frokost pakket vi derfor slalåmski og tilbehør i bilen og så kjørte jeg de bort. Det får vel ca 5 timer ute i det fine været før jeg henter de om ca 1/2 time.

Mens ungene har vært borte har jeg fjernet takskredet som gikk fra garasjen tidligere i uka. Ettermiddagene har vær fulle for både meg og gemalen, så det har ikke blitt tid før nå. Hadde egentlig gode intensjoner om å fjerne snøen i går mens gutta mine var på skytterstevne, men så gikk det over. Siden det har vært både mildt, vindfullt og nå litt minusgrader siden snøen skled av taket har den blitt fin og kompakt, men den var allikevel ganske grei å jobbe med. Brakk den løs med spade først og fjernet med skyffel etterpå. Drøyt 1,5 times arbeid og en god treningsøkt. Sto til slutt og arbeidet uten jakke, for det ble for varm. Var kjapt i hus straks jeg var ferdig så jeg ikke skulle rekke å begynne å fryse. Litt snodig følelse å sjaue ute i singlet med gradestokken på null og svetten rennende i pannen 🙂

Fant forresten ut at jeg tok feil i går da jeg trodde at isen hadde sluppet land i mildværet, for det lette snødrevet som kom i natt avslørte at isen fortsatt ligger. Det er hvitt over hele fjorden, så isen var nok tykkere enn jeg trodde.
IMG_3383 IMG_3384

Ser at sola kryper stadig nærmere land også, så i løpet av noen få dager finner den nok huset vårt igjen. Da har den vært “borte” i 2-3 mnd. Pleier å være tilbake igjen i løpet av første uke i februar, så da er vi i rute i år også.

På tide å komme seg i bilen. Frøkna skal på kino med ei venninne og M ville gjerne bli med hjem igjen i samme slengen. 5 timer frisk luft på en søndag får være godkjent det 🙂