En begivenhetsrik dag

I dag har det blitt mye bilkjøring, men det har det virkelig vært verdt.

Men først til dagens første begivenhet. Jeg fikk nemlig melding fra en av mammaene i klassen til N og hun hadde lest lokalavisa. Hun synes det var supert at N og jeg frontet saken med leirskolen og synes avissaken var blitt bra. Selv hadde jeg ikke lest avisen ennå, men N løp opp til postkassen og hentet avisa.

På forsiden var det et stort bilde av frøkna og meg, og overskriften var «Det er for teit». Oj! tenkte jeg. Tør jeg lese avisa tro? Men det gjorde jeg selvfølgelig. Mesteparten av det som sto var det samme som jeg hadde lest gjennom på torsdag, men det var tilføyd litt ekstra. 2 faktafeil var det også, men den det får stå for journalistens regning. Det står at det er 1 år til ungene skal på leirskole, men det er jo nå på forsommeren og det sa jeg til ham på torsdag. I tillegg står det at årets 7. klassinger skal til samme leirskole som skolen har brukt frem til nå, men det er også feil. Men som sakt, dette får stå for journalistens regning.

Etter å ha lest saken et par ganger konkluderte jeg med at det var helt greit det som står der. Mesteparten av innholdet er basert på intervjuet med N og bør leses med det i hu. Det er en 12-årings følelser rundt problematikken. Hun klarte seg veldig fint synes jeg 🙂 Budskapet mitt kom med i slutten av saken og alt i alt ble det som sakt helt greit. Veldig rart å se seg selv i farger på forsiden av avisa, pluss et stort bilde på neste siden også. Men, dagens nyheter er morgendagens innpakningspapir. Jeg håper bare at dette kan skape nok engasjement til at det kan komme noe godt ut av det. Forhåpentligvis gjøre det vanskelig for politikerne å sende neste årstrinn til samme leirskole.

Så var det dagens andre begivenhet. Den har sin start på torsdag den også faktisk. Da fikk jeg nemlig en mail fra han som N kjøpte mobilen sin fra. Den som er defekt og som selger nekter å ta tilbake. Jeg har derfor forsøkt å finne en løsning på slik at vi kunne benytte oss av garantitiden før den gikk ut. Jeg har lykkes dårlig og har siden mandag ventet på at en bekjent av T skulle forsøke å finne mer info til oss. Men vi har ikke hørt noe foreløpig.
Da det dukket opp mail fra selgeren på torsdag hvor han spør om vi har fått reparert telefonen visste jeg ikke hva jeg skulle svare. Jeg kjente at sinnet mitt blusset opp bare jeg tenkte på mailen og lot derfor være å svare ham. Ville be om råd fra T først. Han er flink med ord og god til å formulere seg. Jeg ville ikke sende en mail hvis det bare resulterte i nok en telefonsamtale. De siste telefonsamtalene jeg hadde med selger kom det ikke noe godt ut av.

Uten at jeg hadde bedt om det gikk i stede T og skrev en mail til selgeren. Han tok for seg utgangspunktet for handelen og derfra gikk han rett over til dagens status. Han nevnte ikke noe om konflikten som hadde vært i tiden mellom dette. Var bare nøktern og holdt seg til fakta. Han skrev også at jeg var klar til å sende saken videre til Forbrukerrådet. Han skrev i tillegg at vi ville glemme alt som hadde skjedd og komme til Oslo med telefonen hvis selger var villig til å ta den tilbake og gi N igjen pengene sine.

Hva som gjorde utslaget vet jeg ikke sikkert. Kanskje var det en god blanding av alt han skrev. Utfallet ble i alle fall at han svarte at vi kunne returnere telefonen. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg leste det. T skyndte seg å svare og spørre når vi kunne komme. Selger skrev så at han aldri hadde ment å lure oss. Det tror jeg akkurat hva jeg vil om, men det det sier jeg ikke til ham. Nå er jeg bare lykkelig over at dette marerittet fikk sin slutt.

I dag har vi derfor vært og levert telefonen, og pengene er tilbake hos N.
Jeg behøver vel ikke å si at vi har ei veldig fornøyd frøken her nå 🙂

IMG_3217

One thought on “En begivenhetsrik dag

  1. Godt at frøkna har fått levert tilbake telefonen ? Og fått pengene sine. Kanskje selgeren fikk dårlig samvittighet. Ellers så er det helt teit med leirskolen, så det er bra du står på. Klem fra tanta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *