Den som venter på noe godt….

Da jeg kjøpte meg ny mobil for 1,5 år siden var N rask på pletten og ønsket å overta den gamle. Siden vi var redd for at hun skulle ende opp med nesa i mobilen hvert ledige øyeblikk sa vi midlertidig nei til dette.
Rett før jul for 1 år siden gjorde vi en ny vurdering og ga henne muligheten til å overta min gamle iPhone 4. Betingelsen var at hun måtte bevise at hun klarte å begrense bruken, og det lovet hun selvfølgelig 😉

For et halt år siden begynte hun å spørre om hun kunne få ønske seg penger i jul- og bursdagsgave og kjøpe seg en 5s slik som jeg har. Igjen var beskjeden at vi fikk vente og se. Den tlf hun hadde var i god stand tatt i betraktning at den nå var 5 år gammel. Vet at mange iPhoner ikke holder så lenge, men velger å tro at det at jeg har stelt veldig pent med den er en medvirkende årsak. Tror vel generelt at jenters mobiler lever lenger en gutters rett og slett fordi vi gjerne oppbevarer de i vesker i stede for i bukse- og jakkelommer. De er bedre beskyttet og får nok færre turer i gulvet o.l.

Nå rett før jul begynte frøkna igjen å spørre om hun kunne få kjøpe seg ny mobil. Hun var klar på at hun skulle bruke egne penger og hadde ikke ønske om den nyeste modellen. Synes tvert i mot at 5s var finest, så det er den hun ville ha. Flere av venninnene hennes har også denne tlf., selv om hun også har venninner som har mobiler som ikke er touch. For henne er det ikke viktig hvilke tlf venninnene har, men hun vet godt hva hun ønsker seg selv.
Jeg hadde forståelse for ønsket hennes, men pappaen var ikke helt enig. Ikke fordi han ikke trodde at N var i stand til å ta godt vare på mobilen, men fordi han var redd for tyveri på skolen og synes det var bedre med en eldre og mindre attraktiv modell. Han synes også at 5.000,- var for dyrt for en tlf til et barn, hvilket jeg har forståelse for.

Så begynte han å kikke på ny tlf selv. Han har en Sony Z1 som han aldri har vært fornøyd med, og nå var han moden for å prøve en iPhone. Som alltid når han skal kjøpe noe nytt har det blitt mange timer og dager foran PC`n for å sjekke ut priser og alternativer. Til slutt endte han med å kjøpe seg en ny 5s via Finn. Dette er en innbyttetlf som er ubrukt, men til en fin pris. Da han oppdaget at det gikk an å gjøre et godt kjøp der ble han mer åpen for at N også kunne gjøre dette. Prisen ble jo betydelig redusert på denne måten. I tillegg hadde han en lang samtale med frøkna og hun argumenterte nok godt for hvorfor hun hadde dette ønsket.

Dermed var a mor raskt på nett og kikket etter aktuelle mobiler og brått var det gjort avtale om å hente en pent bruk tlf i Oslo neste dag. Den har 32gb, er under 1 år gammel og ser ut til å ha blitt behandlet veldig pent.
Gårsdagen gikk dermed i hovedsak med til å kjøre tur-retur Oslo. Det var 3 timer kjøring + henting og stopp på bensinstasjon. Hva gjør man vel ikke for ungene 🙂

Det er vel ikke akkurat en overdrivelse å si at jeg hadde ei veldig fornøyd frøken i bilen på hjemturen. Vel hjemme igjen har det gått mye tid til å studere, tilpasse og kose seg med vidunderet.

Den som venter på noe godt venter heldigvis sjelden forgjeves.
IMG_3217

One thought on “Den som venter på noe godt….

Comments are closed.