O jul med din glede

Dagene går jammen fort. Synes vi akkurat ble ferdig med å pynte juletreet, og så har det gått 2 dager allerede. Vi har tradisjon for å pynte både huset og treet på lille julaften, så da jeg kom hjem på onsdag satte jeg og ungene i gang ganske raskt.
image1Da treet var ordnet var det rett i gang med pepperkakehuset. Som regel blir dette gjort i god tid, så står det og støver ned over jul og nyttår, før det blir kastet litt ut i januar. Dette er både sløsing og ganske trist, siden det jo er et par unger her som gjerne hadde spist det i stede.
I år bestemte vi oss derfor for å gjøre det litt annerledes. Jeg bakte delene til huset på bittelille julaften, og så pyntet vi det altså og satte det sammen lille julaften. Nå skal det få stå litt ut i romjulen, og så er det fritt frem til å spise det før det rekker å støve ned. Veldig fornøyd med den løsningen. Litt stress sånn rett før julaften, men til gjengjeld lukter det deilig pepperkaker i stua nå. Mm…
image4

Frøkna bestilte “frostet” pipe, så da ble de slik 🙂

I går kom foreldrene mine midt på dagen, også var det ikke lenge før det var på tide å sette ribben i ovnen og begynne med andre forberedelser.
14,45 var vi på plass i kirken. Synes det er en fin start på julaften. Er vant til det fra jeg var unge selv og pappa sang i kirken med mannskoret. Få ting får meg i så julemodus som å høre “Julemontetten” i kirken på julaften. Nå har jeg ikke hørt den på noen år, men jeg kjenner fortsatt den følelsen når jeg tenker på julegudstjenesten.

Vel hjemme igjen hadde søsteren min og familien kommet. De hadde begynt å legge gaver under juletreet, og da våre gaver også var på plass var plassen under juletreet betydelig redusert 😉
image2

Da klokken nærmet seg halv seks var vi på plass rundt bordet, og forspisningen kunne begynne.
image3

Vi har fått for vane at vi ikke tar desserten rett etter middagen men heller venter til gaveutdelingen, men i år var det ingen som orket dessert. Ikke under gaveutdelingen (som tok 2,5-3 timer) eller etter den.
Stemningen var lun og god og alle var strålende fornøyde med kveldens “fangst”.

Ekstra høyt sto reaksjonen til niesen min på elleve da hun åpnet gaven fra oss med alle mulige kakebake-duppeditter. Hun ble så lykkelig at tårene sto i øynene hennes og hun klarte ikke å snakke. Da hun fikk summet seg ga hun klar beskjed at dette var kveldens aller beste gave. Ikke noe kunne måle seg med den 🙂
Litt senere fikk frøken N gaven fra storebror, og det var elektroeksperiment-settet som nok hadde stått aller øverst på ønskelisten hennes. Hun hylte og kastet seg om halsen på M. Også der sto tårene i øynene hennes og hun sa bare “tusen takk, tusen takk, tusen takk! gjentatte ganger.
Deilige unger alle sammen 😀

I dag 1. juledag har vi ikke gjort stort fornuftig. Vi hadde lang julefrokost alle 11 før søsteren min og familien måtte dra. De skulle på jule-lunsj hos svigerforeldrene hennes. Jeg lurer på om det var plass til noe særlig mer mat, men uansett handler jo julen om å tilbringe tid sammen og ha det godt i hverandres selskap.

Frøkna og jeg har kost oss med tegneboken hun fikk i gave, og dagen har vært rolig og koselig.
image5

Foreldrene mine dro i syv-tiden og nå sitter vi stinne i magen og lurer på om noen av oss kommer til å orke middag. Jeg har en mistanke om at svaret blir nei. N har veldig lyst på fredags-taco, men det spørs om vi kommer til å ha mer glede av den en annen dag 🙂

Fortsett å kose dere med venner og familie. Riktig god jul!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *