Når en peppekakebaker……

Da har vi gjort unna første ladning med pepperkaker. N hadde velgelekse (snodig ord) på skolen og skulle lage noe fra kokeboka hun har fått på der. Valget falt på pepperkaker, siden det jo er tiden for slikt.

Jeg har forsøkt meg på hjemmelaget pepperkakeoppskrift en gang før, for mange år siden. Antallet år som har gått siden det sier mye om mangel på suksess den gang. De smakte rett og slett ikke spesielt godt, og ble vel ikke spist opp om jeg husker rett. Bokser med ferdige pepperkaker har blitt løsningen, for de er (nesten) alltid gode. De siste årene har jeg i tillegg kjøpt bokser med ferdig pepperkakedeig på butikken, og det har også blitt et godt resultat. Vi har brukt den deigen til å lage pepperkakehus, og det har fungert veldig fint.

Oppskriften i skolekokeboka var grei å følge, og ser slik ut.
IMG_2789

Må innrømme at jeg tok litt styring på kjelen med smør, sirup og sukker, men så fikk frøkna ta styring på resten. Hjalp henne bare å røre inn melblandingen.
IMG_2788IMG_2790

Da deigen var ferdig lot vi den stå over natten, og i dag satte N i gang med selve pepperkakene. Hun kjevlet etter beste evne, men jeg måtte hjelpe henne litt. Det er ganske tungt å kjevle denne deigen.IMG_2792
Så var det bare for bakemester`n å trylle frem de flotteste pepperkaker 🙂
IMG_2796IMG_2793IMG_2795
Flinke jenta mi! Gode var de også, så denne oppskriften kommer jeg til å bruke igjen. Den kan trygt anbefales 🙂

I år har jeg lovet ungene at vi skal lage pepperkakehus igjen, og denne gangen skal det lages i uka før jul, og spises før det er nedstøvet og udelikat. I praksis vil nok dette si i romjulen. Kort levetid på pepperkakehuset i år altså, men til gjengjeld mye mere kos og mindre kasting. Tror det blir veldig bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *